SL 60 alumínium harmonika nyílászáró

Nagy hőszigetelésű, hőhídmentes alumínium nyílászáró, erkélyek, balkonok és teraszok beépítésére, vagy homlokzati nyílászáróként nagy fesztávolságú, nyitható nyílások lezárására.


 


Szeretne sok fényt és nagyobb térérzetet létrehozni új otthonában? Válassza a Solarlux SL60 típusú alumínium harmonika nyílászáróit, melyekkel egyedi, fénnyel átjárt tereket hozhat létre, ahol egybeolvad a külső és belső tér, növelve a lakókomfortot és az életérzést.

Teljes homlokzatokat kinyitva az SL 60 alumínium harmonikafalak korlátlanul kibővítik a lakó-, és élettereket, új értelmet adnak a „nyitottság” fogalmának. Az egyedi elképzelésekre szabott Solarlux megoldások nagy előnye a hasonló termékekkel szemben, hogy a szerkezetek működtetése rendkívül egyszerű és könnyed, néhány kézmozdulattal elvégezhető.

Hol alkalmazhatja?

 

Nézze meg videónkat a harmonika falak sokoldalú felhasználási lehetőségeiről!

 Választható méretek


A Solarlux SL60 alumínium harmonika nyílászárók egészen extrém mérethatárok között rendelhetőek. A nyílászárók maximális magassága a 3,0 métert, maximális szélessége pedig akár a 14,0 métert is elérheti.

Hány féleképpen nyithatja?


Az SL 60 harmonika falak egyik kiemelkedő előnye, hogy számtalan nyitási variációval rendelhető. Adott mérethatárokon belül szabadon választható a szárnyak száma, a nyílószárny helye és száma, a nyitási irány (jobbra-balra, kifelé-befelé) stb.
A kifelé történő nyitás elsősorban ott ajánlható, ahol a belső tér szűkös, és a bútorok mozgatása nélkül nem lenne mozgatható a nyílászáró.Néhány tipikus nyitási variáció a lehetőségek közül


Üvegezési opciók, hőszigetelési értékek


Az SL 60 alumínium nyílászárók a legmagasabb hőszigetelési elvárásoknak is megfelelnek. Eltérően a hagyományos nyílászáróktól ezeknél a harmonika rendszerű szerkezeteknél nem határozható meg általánosan az Uw hőszigetelési érték, hiszen az jelentősen függ a nyitandó felület nagyságától (összehasonlítva a hagyományos ablakokkal itt nagyságrendileg nagyobbak a felületek) és a nyílászáró nyitási módjától (hány szárny és milyen sorrendben nyitható).
Általánosságban elmondható, hogy rendszerint 2, vagy 3 rétegű hőszigetelő üvegezést használunk Ug=0,5-1,1 W/m2K közötti hőszigetelési értékekkel.

Akadálymentes padlócsatlakozás

 

Akadálymentes padlóküszöb

Akadálymentes padlóküszöb az SL 60 nyílászárónál

Az SL 60 harmonika nyílászárókkal szemben sokszor elvárás, hogy a külső és belső terek összekötése akadálymentes legyen, hiszen közlekedési útvonalon fekszenek. Ugyanakkor az is elvárás, hogy a síkban illesztett küszöb vízzáró maradjon. E kettős kihívásnak kizárólag a Solarux harmonika nyílászárói felelnek meg.

A SOLARLUX lapozható üvegfalak műszaki részletei és előnyei


A harmonika alumínium üvegfalak beépítése rendkívüli pontosságot követel meg a csatlakozó falszerkezetektől. A szerkezet csak abban az esetben marad működőképes a különböző időjárási viszonyok között is, ha az épület mozgásaiból ill. a hőtágulásból adódó méretváltozásokat fel tudja venni. Ellenkező esetben beszorulással, nehéz mozgatással kell számolni. A Solarlux harmonika alumínium üvegfalak egyedülálló sajátossága, hogy a szárnyak és a tokkeret egymáshoz viszonyított pozíciója beépített állapotban is állítható, így a működőképesség minden körülmények között biztosítható.


 


A világ vezető gyártójaként a Solarlux csak sokszorosan kipróbált, műszakilag tökéletes megoldásokat alkalmaz, melyeket folyamatosan fejleszt és tökéletesít.Nézze meg képgalériánkat a megvalósult Solarlux 60 szerkezetekkelKiknek ajánljuk az SL 60 harmonika üvegfalakat?

  • Mindenekelőtt azoknak, akik egy kiforrott, megbízható terméket keresnek. Nem bíznak semmit a véletlenre, és biztosak akarnak lenni abban, hogy működőképes megoldást kapnak.
  • Akiknek fontos, hogy ne csak a nyílás felét (tolóajtó használata), hanem annak teljes szélességét ki tudják nyitni.
  • Akik azt szeretnék, hogy gyermekeik is könnyen ki tudjanak jutni a teraszra. Egy nagy méretű tolóajtó működtetése (akár 600-800kg) túl nagy erőkifejtést igényelhet gyermekeinktől, idősebb családtagjainktól. A harmonika ajtó közlekedő ajtajának nyitása mindenki számára gyerekjáték.
  • Akik a nappalijukból a nyitott homlokzaton keresztül akadálytalanul szeretnék élvezni az eléjük táruló látványt, panorámát.


AJÁNLATKÉRÉS

Miért válasszon Solarlux harmonika nyílászárót?

 

pipa.pngA harmonika nyílászárók nagy előnye, hogy jó idő esetén szinte 100%-ban kinyithatóak, így a belső terekből akadálymentesen, zavaró osztások nélkül élvezhetjük a kilátást.


pipa.pngA Solarlux SL 60 nyílászáró látszó profilszélessége csukott állapotban mindössze 130mm, így minimális mértékben zavarja a kilátást.


pipa.pngA tolható ajtókkal, ablakokkal ellentétben az SL 60 harmonika falak külső és belső oldala is könnyen tisztítható alpintechnika nélkül.


pipa.pngA Solarlux harmonika nyílászárók extrém szél-, és víznyomás esetén is ellenállnak.


AJÁNLATKÉRÉS

Gyakran ismételt kérdések a lapozható üvegfalakkal kapcsolatban


kerdes.pngMikor előnyös kifelé nyitni a harmonika nyílászárót?

A Solarlux SL 60 alumínium ajtó nagy előnye, hogy befelé vagy kifelé is nyitható, függően a helyi adottságoktól. A kifelé nyitás ott ajánlható, ahol kicsi a belső tér és bútorokat vagy berendezési tárgyakat akarunk az ajtó előtt elhelyezni. Ilyenkor a nyitás és csukás a bútorok átrendezése nélkül islehetséges.

kerdes.pngMennyire betörésbiztos egy harmonika ajtó?

A harmonika ajtók bonyolult működési mechanizmusuk miatt általában nem képesek megakadályozni a betöréseket. A Solarlux SL 60 harmonika ajtó azonban e téren is kitűnik versenytársai közül. Az EN1627-1630 szabvány szerinti RC 2 betörésgátlási osztály elérését nemzetközi minősítő intézetek igazolják. Sőt, a piacon egyedülállóként a Solarlux szerkezetei kifelé nyíló verzióban is képesek elérni az RC2 osztályt.

kerdes.pngKell-e tartani attól, hogy az alsó futósínben összegyűlő szennyeződések miatt a szerkezet nehezen csukhatóvá válik, akadozni fog?

A függesztett szerkezet egyik előnye, hogy az alsó sín csak oldalirányú megtámasztást biztosít, így nem kell számolni akadással.

kerdes.pngMennyibe kerül Solarlux SL 60 harmonika ajtó?

A Solarlux Sl 60 harmonikaajtó ára függ a magassági mérettől, az alkalmazott üvegvastagságtól, és az opcionális kényelmi funkcióktól. Minél nagyobb méretű a szerkezet, a fajlagos költsége annál alacsonyabb. Nagyságrendi irányárként az SL 60 szerkezetre a folyóméterenkénti bruttó 500.000,- Ft ár kalkulálható.

kerdes.pngMilyen színekben rendelhetők a Solarlux SL 60 harmonika falak?

A Solarlux harmonika ajtói a RAL és DB színskála minden színében rendelhetők.

További kérdései vannak a télikertekkel, a teraszüvegezésekkel, vagy az árnyékolásokkal kapcsolatban? Látogasson el online Magazin oldalunkra, ahol számos érdekes témában talál bejegyzéseket.

ONLINE MAGAZIN


Egy vevőnk véleménye, aki már a Solarlux SL 60 harmonika ajtó mellett döntött

„Korábban egy normál teraszajtó kötötte össze az étkezőnket a terasszal. Ha összejött a család sem az étkező, sem a terasz nem volt elég nagy, hogy mindenki leülhessen, így többnyire két turnusban ebédeltünk. Mióta az SL 60 harmonika ajtót beépítettük és összenyithatjuk az étkezőt a terasszal, már mindenki kényelmesen elfér..”

Ön mikor dönt úgy, hogy összenyitja a külső és belső tereket, hogy kitágítja lakása határait? Ne késlekedjen, kérjen ajánlatot még ma!
AJÁNLATKÉRÉS