CERO „keret nélküli” alumínium üveghomlokzat

Exkluzív megjelenésű, extrém táblaméretű alumínium üveghomlokzat fix és tolható elemekkel. A CERO az igazi, nagy méretű „láthatatlan ablak”.

CERO – a szinte keretnélküli „láthatatlan” ablak

CERO – a szinte keretnélküli „láthatatlan” ablakModern épületet szeretne létrehozni sok üvegfelülettel, de nem akar lemondani a homlokzat nagy mértékű nyithatóságáról? Egyedi és különleges megoldást keres, ami a legmagasabb igényeket is kielégíti?

Válassza a homlokzati üvegezések és nagy fesztávú nyitható homlokzatot specialistájának számító Solarlux CERO márkanevű termékeit.

A CERO filozófia lényege

 

Egy falakkal körbeépített helység lényegi funkciója alapvetően a környezeti hatások kizárása, a természet távoltartása. Az évezredek alatt ez a funkció azonban lassan átalakult és a folyamat megváltoztatta a haladó építészetnek az épületburokról alkotott elképzeléseit. Ennek értelmében tudatosan és kompromisszumok nélkül megváltozik a „kívül” és „belül” kapcsolata és az elválasztás helyett az összekötés lép előtérbe. Ennek új eszköze a jövőben nem a hagyományos értelemben vett „ablak”, hanem egy új fogalom, amit mi úgy nevezünk, hogy a „kint is bent is”.

CERO – kint is bent is

CERO – kint is bent is


Választható méretek


A CERO fix és mozgó szárnyai korlátozás nélkül egymás mellé sorolhatóak, akár párhuzamosan, akár szögben törve.

A CERO szárnyak maximális méretei a következők:
  • Szélesség: max 4000 mm
  • Magasság: max. 6000 mm
  • Szárny súly: 1000 kg
  • Tábla felület: 15 m2


Profilrendszer


A versenytársaktól eltérően a Solarlux saját fejlesztésű profilrendszerrel dolgozik, melyet saját maga dolgozz fel gyártmánnyá. Ennek nagy előnye, hogy a fejlesztés és gyártás egy kézben van, így nem fordulhat elő, hogy egy gyártó nem tartja be a rendszergazda (pl Schüco) gyártmányminőségre vonatkozó előírásai.

A profilrendszer legfontosabb ismérvei:pipa.png
hőszigetelt alumínium profilrendszer teleüveg optikával

pipa.png
a futó és vezető sínek síkban illeszkednek a rendszerbe

pipa.png
hőszigetelés üvegszál erősítésű poliamid

pipa.png
szellőzés és rejtett vízelvezetés az alsó üvegfalcban


Design

 

CERO építészeti koncepcióterve

CERO építészeti koncepcióterve

 

A design áll a CERO koncepció középpontjában, azonban egészen különleges módon. A cél ugyanis a lehető legkevesebb megmutatása. A design azonban nem öncélú, hanem az igények forma és funkcióközpontú megvalósítását jelenti: a tiszta minimalizmus és a rugalmas rendszerjellemzők megvalósítása.

 

A fejlesztő mérnökök 4 célt tűztek maguk elé

  • a látszódó profilok és keretek a lehető legkeskenyebbek legyenek
  • a műszaki megoldások a legmegbízhatóbbak és leghosszabb élettartamúak legyenek
  • a görgőtechnológia pedig a legkisebb erővel mozgatható és karbantartás mentes legyen
  • a CERO fix, toló-, és sarokelemei szinte vég nélkül kombinálhatóak legyenek

Komfort és biztonság


Kétségkívül a CERO egyik legnagyobb előnye a versenytársakkal szemben, hogy még a legnagyobb szárnyméretek esetén is gyerekjáték a mozgatásuk. Természetesen a még nagyobb komfort érdekében motoros mozgatás is választható, ami szinte nesztelenül működik.
Magától értetődik az akadálymentes küszöb, mely szintkülönbség nélkül köti össze a külső és belső tereket.
Az egyedi elvárások függvényében különböző hang és hőszigetelési igények elégíthetőek ki. A piacon egyedüliként a CERO opciós kivitele megfelel az RC 3 betörésgátlási osztálynak is.

Egyedülálló vevőelőnyök


A CERO rendszer két műszaki egyedülállósággal rendelkezik. az üvegfalc szellőzés és a görgőtechnika.

Az integrált üvegfalc szellőzés lehetővé teszi az üvegkeretek kiszellőzését és a szabályozott vízelvezetést. Ez a műszaki megoldás az egyetlen, amely valójában megfelel szabványokban előírt követelményeknek.

A rozsdamentes futógörgők a szárnykeretekbe vannak integrálva és egy tisztítókefe védi őket a szennyeződéstől. Ez a megoldás garantálja, hogy a görgők nem szennyeződnek el, ezért maradnak továbbra is könnyen és halkan mozgathatóak.

Műszaki paraméterek


 CERO III metszetrajz

CERO III metszetrajzTulajdonságok
 CERO III
Tolószárnyak max. mérete (SZxM)  4 x 6 m/max 15m2 üvegfelület
Fix szárnyak max. mérete (SZxM)  4 x 6 m/max 15m2 üvegfelület
Hőszigetelő üvegezés  48-54 mm ESG üveg (50mm standard)
Fényáteresztés/üvegarány  98%
Görgőtechnika  rozsdamentes görgők és futósín
Futsín/Küszöb  akadálymentes DIN 18040
Megengedett szárnysúly  max. 1.000 kg
Látható keret  körben 34 mm
Uw számítás (SZxMx2,7m)  EN 10077 szerint
Termikus sík  szárnyban és keretben is
Hőszigetelés (Üveg Ug=0,5)  Uw >0,76 W/m2K
Vízzárás  E750 (EN10208, EN 1027)
Légzárás  4 (EN 12207, EN 12211)
Szélállóság  B3 ( EN 12210, EN 1627)
Betörés állósági osztály  RC3 (EN 1628, EN 1629, EN 1630, EN1627)
Egyedi igények  integráció riasztórendszerhez, nyitásérzékelő, üvegtörésérzékelő, betörésgátló, hanggátló, és golyóálló üvegek, motoros mozgatás


Hogyan szereljük a CERO szerkezeteket?


 

Az extrém méretek és a nagy súlyok miatt a CERO szerkezetek szerelése nagy felkészültséget és figyelmet igényel. A több millió Forint értékű ablakszárnyak mozgatása nagy felelősséggel jár, hiszen a legkisebb hiba is jelentős kárt okozhat. Ezért csak a legkorszerűbb eszközöket és tapasztalt gépkezelőket alkalmazhatunk, akik a saját szerelőcsapatunkkal kiegészülve biztos kézzel helyezik a helyükre az ablakszárnyakat.

 

Nézze meg képgalériánkat a megvalósult Solarlux CERO szerkezetekkelKiknek ajánljuk a CERO ablakokat, tolóajtókat?

 

pipa.pngMindenekelőtt azoknak, akik egy kiforrott, megbízható terméket keresnek. Nem bíznak semmit a véletlenre, és biztosak akarnak lenni abban, hogy működőképes megoldást kapnak.

 

pipa.pngAkik figyelmet fordítanak a különleges designra és fontos számukra az egyedi megjelenés.

 

pipa.pngAz energiahatékonysági szempontokat fontosnak tartó építkezőknek, mert a CERO III harmonika fal hőszigetelése megfelel a legszigorúbb előírásoknak is.

 

pipa.pngAkik azt szeretnék, hogy gyermekeik is könnyen ki tudjanak jutni a teraszra. Egy nagy méretű tolóajtó működtetése, ahol egy-egy szárny akár 600-800kg is lehet, túl nagy erőkifejtést igényelhet gyermekeinktől, idősebb családtagjainktól. A CERO kiforrott egyedi technológiájának köszönhetően azonban minimális erőkifejtéssel is működtethető.

 

pipa.pngAkik a nappalijukból a csukott homlokzaton keresztül akadálytalanul szeretnék élvezni az eléjük táruló látványt, panorámát.

 

AJÁNLATKÉRÉS


Miért válassza a CERO láthatatlan ablakot?


A Solarlux CERO ablakrendszer üzleti modellje alapvetően eltér a versenytárs termékektől.

A versenytársaknál a termékfejlesztés és a gyártás elválik egymástól. Ez azt jelenti, hogy bár a termékek gyártásának a rendszergazda által megadott technológia szerint kellene megtörténni, de a gyakorlatban a gyártókat semmi nem kötelezi annak pontos betartására. Ezért a termék minősége a rendszergazda által nem garantálható, hiszen az kizárólag az egyes gyártók szakmai felkészültségétől és gyártási fegyelmétől függ. Sajnos a gyártók a piaci versenyben az olcsóbb árak elérése érdekében hajlamosak a rendszergazda utasításai ellenére eltérni és „alternatív” megoldásokkal árelőnyre szeret tenni.
Ezzel ellentétben a CERO szerkezet fejlesztője és gyártója is egy személyben a Solarlux. A Solarluxnál egyedül a szerelést és a beépítést végzik a partnercégek, de azt is a Solarlux felügyelete és irányítása mellett. A know how és a tapasztalat így végig egy kézben marad, ami maximális biztonságot és garanciát jelent az ügyfeleknek.

 

AJÁNLATKÉRÉS


Az építész véleménye, aki már a CERO ablakokkal tervezett

 

„Számomra, mint építésznek az a legfontosabb egy épület tervezésénél, hogy a kiválasztott anyagok ne korlátozzák az elképzeléseim megvalósítását. A CERO e tekintetben kiemelkedik az alkalmazott építőanyagok közül, mert a lehetőségei a legmerészebb építészeti elképzelések megvalósításának sem állnak az útjában.”

 

Kérje Ön is építészét, hogy csak a legjobb, legmegbízhatóbb termékeket tervezze be álmai otthonába. Vonja be már a tervezés kezdeti fázisába a CERO szakemberét, hogy a legtöbbet hozhassuk ki elképzeléseiből!

AJÁNLATKÉRÉS