SL 80 alumínium harmonika nyílászáró

Nagy hőszigetelésű, hőhídmentes alu nyílászáró rendkívül keskeny profil- szélességgel. Télikertekhez, homlokzati nyílászáróként nagy fesztávolságú és nagy magasságú, nyitható nyílások lezárására.


 

Szeretne sok fényt és nagyobb térérzetet létrehozni új otthonában? Válassza a Solarlux SL80 típusú alumínium harmonika nyílászáróit, melyekkel egyedi, fénnyel átjárt tereket hozhat létre, ahol egybeolvad a külső és belső tér, növelve a lakókomfortot és az életérzést.

Teljes homlokzatokat kinyitva az SL 80 alumínium harmonikafalak korlátlanul kibővítik a lakó-, és élettereket és új értelmet adnak a „nyitottság” fogalmának. Kiválóan alkalmazható családi házakban belső medenceterek, étkezők és nappalik kinyitására a kert felé. Üzlethelységekben, éttermekben az eladótér ill. az étkezőtér megnövelésére, a külső térkapcsolatok megnyitására.

Az egyedi elképzelésekre szabott Solarlux megoldások nagy előnye a hasonló termékekkel szemben, hogy a szerkezetek működtetése rendkívül egyszerű és könnyed, néhány kézmozdulattal elvégezhető.

Hol alkalmazhatja?

Nézze meg videónkat a harmonika falak sokoldalú felhasználási lehetőségeiről!


Választható méretek

A Solarlux SL80 alumínium harmonika nyílászárók egészen extrém mérethatárok között rendelhetőek. A nyílászárók maximális magassága a 2,8 métert, maximális szélessége pedig akár a 14,0 métert is elérheti.

Design

A csukott állapotban rendkívül keskeny, mindössze 104mm látható keretszélesség nagy üvegfelületeket és nagy átláthatóságot biztosít. A szerkezet két különböző profilmegjelenéssel rendelhető. Az SL 80 alumínium kerete sarkos, az SL 81-é pedig kerekített kialakítású, így több építészeti stílushoz is alkalmazható.

Hány féleképpen nyithatja?

Az SL 80 harmonika falak egyik kiemelkedő előnye, hogy számtalan nyitási variációval rendelhető. Adott mérethatárokon belül szabadon választható a szárnyak száma, a nyílószárny helye és száma, a nyitási irány (jobbra-balra, kifelé-befelé) stb.

A kifelé történő nyitás elsősorban ott ajánlható, ahol a belső tér szűkös és a bútorok mozgatása nélkül nem lenne mozgatható a nyílászáró.Néhány tipikus nyitási variáció a lehetőségek közül

Üvegezési opciók, hőszigetelési értékek

Az SL 80 alumínium nyílászárók a legmagasabb hőszigetelési elvárásoknak is megfelelnek. Eltérően a hagyományos nyílászáróktól ezeknél a harmonika rendszerű szerkezeteknél nem határozható meg általánosan az Uw hőszigetelési érték, hiszen az jelentősen függ a nyitandó felület nagyságától (összehasonlítva a hagyományos ablakokkal itt nagyságrendileg nagyobbak a felületek) és a nyílászáró nyitási módjától (hány szárny és milyen sorrendben nyitható).

Általánosságban elmondható, hogy rendszerint 2 vagy 3 rétegű hőszigetelő üvegezést használunk, Ug=0,5-1,1 W/m2K közötti hőszigetelési értékekkel.

Akadálymentes padlócsatlakozás

Az SL 80 harmonika nyílászárókkal szemben sokszor elvárás, hogy a külső és belső terek összekötése akadálymentes legyen, hiszen közlekedési útvonalon fekszenek. Ugyanakkor az is elvárás, hogy a síkban illesztett küszöb vízzáró maradjon. E kettős kihívásnak kizárólag a Solarlux harmonika nyílászárói felelnek meg.

sl_80padlosin.jpg

Akadálymentes padlóküszöb az SL 80 nyílászárónál

A SOLARLUX lapozható üvegfalak műszaki részletei és előnyei

A harmonika alumínium üvegfalak beépítése rendkívüli pontosságot követel meg a csatlakozó falszerkezetektől. A szerkezet csak abban az esetben marad működőképes a különböző időjárási viszonyok között is, ha az épület mozgásaiból ill. a hőtágulásból adódó méretváltozásokat fel tudja venni. Ellenkező esetben beszorulással, nehéz mozgatással kell számolni. A Solarlux harmonika alumínium üvegfalak egyedülálló sajátossága, hogy a szárnyak és a tokkeret egymáshoz viszonyított pozíciója beépített állapotban is állítható a szabadalmaztatott pánttechnikának köszönhetően, így a működőképesség minden körülmények között biztosítható.

sl80_3_dimenziban_allithato_pant.jpg

Szélességi és magassági állítási lehetőség

A világ vezető gyártójaként a Solarlux csak sokszorosan kipróbált, műszakilag tökéletes megoldásokat alkalmaz, melyeket folyamatosan fejleszt és tökéletesít.Nézze meg képgalériánkat a megvalósult Solarlux 80 szerkezetekkelKiknek ajánljuk az SL 80 harmonika üvegfalakat?

  • Mindenekelőtt azoknak, akik egy kiforrott, megbízható terméket keresnek. Nem bíznak semmit a véletlenre, és biztosak akarnak lenni abban, hogy működőképes megoldást kapnak.
  • Az energiahatékonysági szempontokat fontosnak tartó építkezőknek, mert az SL80 harmonika fal hőszigetelése megfelel a legszigorúbb előírásoknak is.
  • Akiknek fontos, hogy ne csak a nyílás felét (tolóajtók használata), hanem annak teljes szélességét ki tudják nyitni.
  • Akik azt szeretnék, hogy gyermekeik is könnyen ki tudjanak jutni a teraszra. Egy nagy méretű tolóajtó működtetése (akár 600-800kg) túl nagy erőkifejtést igényelhet gyermekeinktől, idősebb családtagjainktól. A harmonika ajtó közlekedő ajtajának nyitása mindenki számára gyerekjáték.
  • Akik a nappalijukból a nyitott homlokzaton keresztül akadálytalanul szeretnék élvezni az eléjük táruló látványt, panorámát.

AJÁNLATKÉRÉS


Miért válasszon Solarlux harmonika nyílászárót?

 

pipa.pngA harmonika nyílászárók nagy előnye, hogy jó idő esetén szinte 100%-ban kinyithatóak, így a belső terekből akadálymentesen, zavaró osztások nélkül élvezhetjük a kilátást.


pipa.pngA Solarlux SL 80 nyílászáró látszó profilszélessége csukott állapotban mindössze 104mm, így minimális mértékben zavarja a kilátást.


pipa.pngA Solarlux harmonika nyílászárók még az átmenőküszöbös kivitelben is ellenállnak az extrém szél-, és víznyomásnak.


AJÁNLATKÉRÉS


Gyakran ismételt kérdések a lapozható üvegfalakkal kapcsolatban


kerdes.png Mikor előnyös kifelé nyitni a harmonika nyílászárót?


A Solarlux SL 80 alumínium ajtó nagy előnye, hogy befelé vagy kifelé is nyitható, függően a helyi adottságoktól. A kifelé nyitás ott ajánlható, ahol kicsi a belső tér és bútorokat vagy berendezési tárgyakat akarunk az ajtó előtt elhelyezni. Ilyenkor a nyitás és csukás a bútorok átrendezése nélkül islehetséges.

kerdes.pngMennyire betörésbiztos egy harmonika ajtó?

A harmonika ajtók bonyolult működési mechanizmusuk miatt általában nem képesek megakadályozni a betöréseket. A Solarlux SL 80/81 harmonika ajtó azonban e téren is kitűnik versenytársai közül. Az EN1627-1630 szabvány szerinti RC 2 betörésgátlási osztály elérését nemzetközi minősítő intézetek igazolják. Sőt, a piacon egyedülállóként a Solarlux szerkezetei kifelé nyíló verzióban is képesek elérni az RC2 osztályt.

kerdes.pngKell-e tartani attól, hogy az alsó futósínben összegyűlő szennyeződések miatt a szerkezet nehezen csukhatóvá válik, akadozni fog?

Bár az SL 80/81 harmonika szerkezet alsó megtámasztású a speciális rozsdamentes futósínnek és görgőknek köszönhetően rendkívül könnyen mozgatható. Szükség esetén a futósín könnyen és egyszerűen tisztítható.

kerdes.pngMennyibe kerül Solarlux SL 80/SL81 harmonika ajtó?

Az SL 80 és SL 81 kivitelek között nincs árbeli eltérés. A Solarlux SL 80 harmonikaajtó ára függ a magassági mérettől, az alkalmazott üvegvastagságtól, és az opcionális kényelmi funkcióktól. Minél nagyobb méretű a szerkezet, a fajlagos költsége annál alacsonyabb. Nagyságrendi irányárként az SL 80 szerkezetre a folyóméterenkénti bruttó 600.000,- Ft ár kalkulálható.

kerdes.pngMilyen színekben rendelhetők a Solarlux SL 80/SL81 harmonika falak?

A Solarlux harmonika ajtói a RAL és DB színskála minden színében rendelhetők.

További kérdései vannak a télikertekkel, a teraszüvegezésekkel vagy az árnyékolásokkal kapcsolatban? Látogasson el online Magazin oldalunkra, ahol számos érdekes témában talál bejegyzéseket.

ONLINE MAGAZIN


Egy vevőnk véleménye, aki már a Solarlux SL 80 harmonika ajtó mellett döntött


„Az építkezés tervezésekor sokat gondolkodtunk azon, hogy kültéri vagy beltéri medencét építsünk. Tapasztalatból tudtuk, hogy az előző házunkban a beltéri medencét nyáron alig használtuk, ugyanakkor télen jól esett megmártózni a vizében. Amikor megláttam az SL 80 harmonika ajtóit egyből tudtam, hogy újra beltéri medencét építünk, ám ezúttal olyat, amit nyáron is használni tudunk. Nyáron kinn, télen benn – ezt nyújtja számunkra a 10 m szélességben nyitható harmonikafal..”

Ön mikor dönt úgy, hogy télen-nyáron használni szeretné beltéri medencéjét? Ne késlekedjen, kérjen ajánlatot még ma!


AJÁNLATKÉRÉS