SL 82 alumínium harmonika nyílászáró

Tele üveg hatású nagy hőszigetelésű, hőhídmentes alumínium nyílászáró üveghomlokzatokhoz, homlokzati nyílászáróként nagy fesztávolságú, nyitható nyílások lezárására.

41.solarlux_sl82_harmonika_ajto.jpg

Solarlux SL 82 üveghatású harmonika ajtó


Modern minimalista épületet szeretne létrehozni sok üvegfelülettel, de nem akar lemondani a homlokzat nagy mértékű nyithatóságáról?

Válassza a Solarlux SL82 típusú teleüveg hatású alumínium harmonika nyílászáróit, melyekkel egyedi, fénnyel átjárt tereket hozhat létre, ahol egybeolvad a külső és belső tér, növelve a lakókomfortot és az életérzést.

A homlokzat jelentős részét kinyitva az SL 82 alumínium harmonikafalak korlátlanul kibővítik a lakó-, és élettereket, új értelmet adnak a „nyitottság” fogalmának. Kiválóan alkalmazható nagy üvegfelülettel tervezett családi házakban, ahol igényként merül fel a nagy fesztávú nyithatóság.

Az Ön egyedi elképzeléseire szabott Solarlux nyílászáró megoldások nagy előnye a hasonló termékekkel szemben, hogy a szerkezetek működtetése rendkívül egyszerű és könnyed, néhány kézmozdulattal elvégezhető.

Hol alkalmazhatja?

Nézze meg videónkat a harmonika falak sokoldalú felhasználási lehetőségeiről!Választható méretek

A Solarlux SL82 teleüveg hatású alumínium harmonika nyílászárók egészen extrém mérethatárok között rendelhetőek. A nyílászárók maximális magassága a 2,5 métert, maximális szélessége pedig akár a 14,0 métert is elérheti.

Design

Az SL80 típusú harmonika szerkezet alapjaira épülő SL82 típus megjelenésében szinte keret nélkülinek tűnik. A mindössze 8mm széles keret optimális védelmet kínál az üvegtáblának, miközben a síkban illesztett üvegezés tökéletes teleüveg hatást vált ki.

Hány féleképpen nyithatja?

Az SL 82 harmonika falak egyik kiemelkedő előnye, hogy befelé nyíló változatban számtalan nyitási variációval rendelhető. Adott mérethatárokon belül szabadon választható a szárnyak száma, a nyílószárny helye és száma, a nyitási irány (jobbra-balra) stb.Néhány tipikus nyitási variáció a lehetőségek közül


Üvegezési opciók, hőszigetelési értékek

Az SL 82 alumínium nyílászárók a legmagasabb hőszigetelési elvárásoknak is megfelelnek. Eltérően a hagyományos nyílászáróktól ezeknél a harmonika rendszerű szerkezeteknél nem határozható meg általánosan az Uw hőszigetelési érték, hiszen az jelentősen függ a nyitandó felület nagyságától (összehasonlítva a hagyományos ablakokkal itt nagyságrendileg nagyobbak a felületek) és a nyílászáró nyitási módjától (hány szárny és milyen sorrendben nyitható).

Általánosságban elmondható, hogy rendszerint 2 vagy 3 rétegű hőszigetelő üvegezést használunk, Ug=0,7-1,2 W/m2K közötti hőszigetelési értékekkel.

Akadálymentes padlócsatlakozás

Az SL 82 harmonika nyílászárókkal szemben gyakori elvárás, hogy a külső és belső terek közötti közlekedés akadálymentes legyen. Ugyanakkor az is elvárás, hogy a síkban illesztett küszöb vízzáró maradjon. E kettős kihívásnak kizárólag a Solarlux harmonika nyílászárói felelnek meg.

sl_80padlosin.jpg

Akadálymentes padlóküszöb az SL 8 nyílászárónál

A SOLARLUX lapozható üvegfalak műszaki részletei és előnyei

A harmonika alumínium üvegfalak beépítése rendkívüli pontosságot követel meg a csatlakozó falszerkezetektől. A szerkezet csak abban az esetben marad működőképes a különböző időjárási viszonyok között is, ha az épület mozgásaiból ill. a hőtágulásból adódó méretváltozásokat fel tudja venni. Ellenkező esetben beszorulással, nehéz mozgatással kell számolni. A Solarlux harmonika alumínium üvegfalak egyedülálló sajátossága, hogy a szárnyak és a tokkeret egymáshoz viszonyított pozíciója beépített állapotban is állítható a szabadalmaztatott pánttechnikának köszönhetően, így a működőképesség minden körülmények között biztosítható.

24_sl80_3_dimenzioban_allithato_pant.jpg

Szélességi és magassági állítási lehetőség

A világ vezető gyártójaként a Solarlux csak sokszorosan kipróbált, műszakilag tökéletes megoldásokat alkalmaz, melyeket folyamatosan fejleszt és tökéletesít.Nézze meg képgalériánkat a megvalósult Solarlux 80 szerkezetekkel


Kiknek ajánljuk az SL 82 harmonika üvegfalakat?

  • Mindenekelőtt azoknak, akik egy kiforrott, megbízható terméket keresnek. Nem bíznak semmit a véletlenre, és biztosak akarnak lenni abban, hogy működőképes megoldást kapnak.
  • Akik figyelmet fordítanak a különleges designra és fontos számukra az egyedi megjelenés.
  • Az energiahatékonysági szempontokat fontosnak tartó építkezőknek, mert az SL82 harmonika fal hőszigetelése megfelel a legszigorúbb előírásoknak is.
  • Akiknek fontos, hogy ne csak a nyílás felét (tolóajtók használata), hanem annak teljes szélességét ki tudják nyitni.
  • Akik azt szeretnék, hogy gyermekeik is könnyen ki tudjanak jutni a teraszra. Egy nagy méretű tolóajtó működtetése (akár 600-800kg) túl nagy erőkifejtést igényelhet gyermekeinktől, idősebb családtagjainktól. A harmonika ajtó közlekedő ajtajának nyitása mindenki számára gyerekjáték.
  • Akik a nappalijukból a nyitott homlokzaton keresztül akadálytalanul szeretnék élvezni az eléjük táruló látványt, panorámát.

AJÁNLATKÉRÉS


Miért válasszon Solarlux harmonika nyílászárót?

 

pipa.pngA harmonika nyílászárók nagy előnye, hogy jó idő esetén szinte 100%-ban kinyithatóak, így a belső terekből akadálymentesen, zavaró osztások nélkül élvezhetjük a kilátást.


pipa.pngA Solarlux SL 82 nyílászáró külső oldala megjelenésében teleüveg hatású, miközben belső oldalán a látszó profilszélesség csukott állapotban mindössze 104mm, így minimális mértékben zavarja a kilátást.


pipa.pngA Solarlux harmonika nyílászárók még az átmenőküszöbös kivitelben is ellenállnak az extrém szél-, és víznyomásnak.

 

AJÁNLATKÉRÉS

 

Gyakran ismételt kérdések a lapozható üvegfalakkal kapcsolatban

 

kerdes.pngKell-e tartani attól, hogy az alsó futósínben összegyűlő szennyeződések miatt a szerkezet nehezen csukhatóvá válik, akadozni fog?

Bár az SL 82 harmonika szerkezet alsó megtámasztású a speciális rozsdamentes futósínnek és görgőknek köszönhetően rendkívül könnyen mozgatható. Szükség esetén a futósín könnyen és egyszerűen tisztítható.

kerdes.pngMennyibe kerül Solarlux SL 82 harmonika ajtó?

A Solarlux SL 82 harmonikaajtó ára függ a magassági mérettől, az alkalmazott üvegvastagságtól, és az opcionális kényelmi funkcióktól. Minél nagyobb méretű a szerkezet, a fajlagos költsége annál alacsonyabb. Nagyságrendi irányárként az SL 82 szerkezetre a folyóméterenkénti bruttó 1.000.000,- Ft ár kalkulálható.

kerdes.pngMilyen színekben rendelhetők a Solarlux SL 82 harmonika falak?

 

A Solarlux harmonika ajtói a RAL és DB színskála minden színében rendelhetők.

 

AJÁNLATKÉRÉS


További kérdései vannak a télikertekkel, a teraszüvegezésekkel vagy az árnyékolásokkal kapcsolatban? Látogasson el online Magazin oldalunkra, ahol számos érdekes témában talál bejegyzéseket.
ONLINE MAGAZIN

 

Egy vevőnk véleménye, aki már a Solarlux SL 82 harmonika ajtó mellett döntött

„A házunk tervezésekor nagy felületű üvegeket képzeltünk el a homlokzaton. Gondot jelentett azonban a nyithatóság megvalósítása a terasz irányában. Tartottunk a nagyméretű emelő-toló ajtók mozgatásától. Amikor megismertük az SL82 harmonika falat, rögtön tudtuk, hogy ez a tökéletes megoldás.”

Ön mikor dönt úgy, hogy nem erőlködik a nagyméretű emelő-toló ajtók mozgatásával? Ne késlekedjen, kérjen ajánlatot még ma!
AJÁNLATKÉRÉS