SL 66 fa harmonika nyílászáró

Nagy stabilitású fa harmonika nyílászáró 2 rétegű hőszigetelő üvegezéssel, elsősorban üdülők és nyaralók terasz-kert kapcsolatának létrehozására.

Solarlux SL 66 fa harmonika nyílászáró

Solarlux SL 66 fa harmonika nyílászáró


Szeretné üdülőjében, nyaralójában még közelebb hozni a természetet lakóteréhez? Elege van belőle, hogy ha a teraszon akar megteríteni a reggelihez küszöbökön kell átbukdácsolnia?

Válassza a Solarlux SL66 típusú fa harmonika nyílászáróit, melyekkel szabad akadálymentes kijárást teremthet teraszára, ahol egybeolvad a külső és belső tér, növelve ezzel a lakókomfortot és az életérzést.

Teljes homlokzatokat kinyitva az SL 66 fa harmonikafalak korlátlanul kibővítik a lakó-, és élettereket és új értelmet adnak a „nyitottság” fogalmának. Az egyedi elképzelésekre szabott Solarlux megoldások nagy előnye a hasonló termékekkel szemben, hogy a szerkezetek működtetése rendkívül egyszerű és könnyed, néhány kézmozdulattal elvégezhető.

Hol alkalmazhatja?

Nézze meg videónkat a harmonika falak sokoldalú felhasználási lehetőségeiről!Választható méretek


A Solarlux SL66 fa harmonika nyílászárók egészen extrém mérethatárok között rendelhetőek. A nyílászárók maximális magassága a 2,8 métert, maximális szélessége pedig akár a 14,0 métert is elérheti. A szárnyak szélessége magasságtól és szárnyosztástól függően 800-900 mm körül alakul.

Hányféleképpen nyithatja?


Az SL 66 harmonika falak egyik kiemelkedő előnye, hogy számtalan nyitási variációval rendelhető. Adott mérethatárokon belül szabadon választható a szárnyak száma, a nyílószárny helye és száma, a nyitási irány (jobbra-balra, kifelé-befelé) stb. A páros szárnyakba bukó funkció is integrálható.

A kifelé történő nyitás elsősorban ott ajánlható, ahol a belső tér szűkös és a bútorok mozgatása nélkül nem lenne mozgatható a nyílászáró.


 

Néhány tipikus nyitási variáció a lehetőségek közül


Üvegezési opciók, hőszigetelési értékek


Az SL 66fa harmonika nyílászárók kiváló hőszigetelési értékkel rendelkeznek és a hőszigetelési elvárásoknak is megfelelnek. A profilszélesség ugyanakkor csak 2 rétegű, Ug=1,1 W/m2K hőszigetelési értékű üvegezést tesz lehetővé, ami miatt elsősorban csak nyaralókban és üdülőkben való beépítését javasoljuk.
Nagyobb hőszigetelési igény esetén a 3 rétegű üvegezésű SL 78 típust ajánljuk, Uw= 1,0 W/m2K hőszigetelési értékkel.

Akadálymentes padlócsatlakozás

 

Akadálymentes padlóküszöb az SL 66 nyílászárónál

 

Akadálymentes padlóküszöb az SL 66 nyílászárónál

 

Az SL 66 harmonika nyílászárókkal szemben elvárás, hogy a külső és belső terek összekötése akadálymentes legyen, hiszen legtöbbször közlekedési útvonalon fekszenek.


A SOLARLUX fa harmonika ajtók műszaki részletei és előnyei


A harmonika fa nyílászárók beépítése rendkívüli pontosságot követel meg a csatlakozó falszerkezetektől. A szerkezet csak abban az esetben marad működőképes a különböző időjárási viszonyok között is, ha az épület mozgásaiból, ill. a hőtágulásból adódó méretváltozásokat kompenzálni tudja. Ellenkező esetben beszorulással, nehéz mozgatással kell számolni. A Solarlux fa harmonika nyílászárók egyedülálló sajátossága, hogy a szárnyak és a tokkeret egymáshoz viszonyított pozíciója beépített állapotban is állítható, így a működőképesség minden körülmények között biztosítható.

 

Állítási lehetőség a beépített nyílászárón

 

Állítási lehetőség a beépített nyílászárón


A világ vezető gyártójaként a Solarlux csak sokszorosan kipróbált, műszakilag tökéletes megoldásokat alkalmaz, melyeket folyamatosan fejleszt és tökéletesít.


Nézze meg képgalériánkat a megvalósult Solarlux SL 66 szerkezetekkel


Kiknek ajánljuk az SL 66 harmonika üvegfalakat?


pipa.pngMindenekelőtt azoknak, akik egy kiforrott, megbízható terméket keresnek. Nem bíznak semmit a véletlenre, és biztosak akarnak lenni abban, hogy működőképes megoldást kapnak.

 

pipa.pngAkiknek fontos, hogy a tolóajtókkal ellentétben ne csak a nyílás felét, hanem annak teljes szélességét ki tudják nyitni.

 

pipa.pngAkiknek nem kiemelten fontos a nagy fokú hőszigetelés, mert üdülőjüket vagy nyaralójukat többnyire csak nyáron használják.

 

pipa.pngAkik azt szeretnék, hogy gyermekeik is könnyen ki tudjanak jutni a teraszra. Egy nagy méretű tolóajtó működtetése (ami akár 400-500kg) túl nagy erőkifejtést igényelhet gyermekeinktől, idősebb családtagjainktól. A harmonika ajtó közlekedő ajtajának nyitása mindenki számára gyerekjáték.

 

pipa.pngAkik a nappalijukból a nyitott homlokzaton keresztül akadálytalanul szeretnék élvezni az eléjük táruló látványt, panorámát.


AJÁNLATKÉRÉS


Miért válasszon Solarlux harmonika nyílászárót?

  • A harmonika nyílászárók nagy előnye, hogy jó idő esetén szinte 100%-ban kinyithatóak, így a belső terekből akadálymentesen, zavaró osztások nélkül élvezhetjük a kilátást.
  • A Solarlux SL 66 nyílászáró látszó profilszélessége csukott állapotban mindössze 170mm, így minimális mértékben zavarja a kilátást.
  • A Solarlux harmonika nyílászárók extrém szél-, és víznyomás esetén is ellenállnak.


Gyakran ismételt kérdések a harmonika nyílászárókkal kapcsolatban


kerdes.pngMikor előnyös kifelé nyitni a harmonika nyílászárót?
A Solarlux SL 66 fa teraszajtó nagy előnye, hogy befelé vagy kifelé is nyitható, függően a helyi adottságoktól. A kifelé nyitás ott ajánlható, ahol a kicsi a belső tér és bútorokat, vagy berendezési tárgyakat akarunk az ajtó előtt elhelyezni. Ilyenkor a nyitás és csukás a bútorok átrendezése nélkül lehetséges.

kerdes.pngMennyire betörésbiztos egy harmonika ajtó?
A harmonika ajtók bonyolult működési mechanizmusuk miatt általában nem képesek megakadályozni a betöréseket. A Solarlux SL 66 harmonika ajtó azonban e téren is kitűnik versenytársai közül. Az DIN 1627-1630 szabvány szerinti WK2 betörésgátlási osztály elérését nemzetközi minősítő intézetek igazolják.

kerdes.pngKell-e tartani attól, hogy az alsó futósínben összegyűlő szennyeződések miatt a szerkezet nehezen csukhatóvá válik, akadozni fog?

A függesztett szerkezet egyik előnye, hogy az alsó sín csak oldalirányú megtámasztást biztosít, így nem kell számolni akadással.

kerdes.pngMennyibe kerül a Solarlux SL 66 harmonika ajtó?

 

A Solarlux SL 66 harmonikaajtó ára függ a magassági mérettől és az opcionális kényelmi funkcióktól. Minél nagyobb méretű a szerkezet, a fajlagos költsége annál alacsonyabb. Nagyságrendi irányárként az SL 66 fa teraszajtóra a folyóméterenkénti bruttó 500.000,- Ft/fm kalkulálható.

kerdes.pngMilyen színekben fa fajtákban rendelhetők a Solarlux SL 66 harmonika ajtók?

 

A Solarlux fa harmonika ajtói standard kivitelben erdei és lucfenyőből készülnek, de egyedi igények alapján bármilyen fafajtát be tudunk szerezni. A színek a Solarlux színkártyája alapján vagy egyedi elképzelések alapján is választható.

További kérdései vannak a télikertekkel, a teraszüvegezésekkel vagy az árnyékolásokkal kapcsolatban? Látogasson el online Magazin oldalunkra, ahol számos érdekes témában talál bejegyzéseket.


ONLINE MAGAZIN


Egy vevőnk véleménye, aki már a Solarlux SL 66 harmonika ajtó mellett döntött.


„Nyaralónk az erdőszélen, a természet ölelésében helyezkedik el. Természetszerető emberként, a nyílászárók kiválasztásakor szóba sem jött más alapanyag, mint a fa. A Solarlux SL 66 harmonika ajtaja minden tekintetben kielégítette az elvárásainkat.”

Ön mikor dönt úgy, hogy összenyitja a külső és belső tereket, hogy kitágíthassa lakása határait? Ne késlekedjen, kérjen ajánlatot még ma!

AJÁNLATKÉRÉS