SL 78 fa harmonika nyílászáró

Nagy stabilitású fa harmonika nyílászáró 3 rétegű hőszigetelésű üvegezéssel, családi házak és téliesített üdülők, vendéglátóhelyek nagy fesztávú homlokzati nyílásaira.

Solarlux SL 78 fa harmonika nyílászáró

Solarlux SL 78 fa harmonika nyílászáró


Nagyméretű nyitható nyílászárókat tervezett épületére és fontos Önnek a kiemelkedő hőszigetelés megfizethető áron? Idegenkedik az alumínium hidegségétől inkább egy kellemes tapintású, meleg hatású, szép nyílászárót keres?

Válassza a Solarlux SL78 típusú fa harmonika nyílászáróit, melyekkel szabad akadálymentes kijárást teremthet teraszára, ahol egybeolvad a külső és belső tér, növelve a lakókomfortot és az életérzést.

Teljes homlokzatokat kinyitva az SL 78 fa harmonikafalak korlátlanul kibővítik a lakó-, és élettereket és új értelmet adnak a „nyitottság” fogalmának. Az egyedi elképzelésekre szabott Solarlux megoldások nagy előnye a hasonló termékekkel szemben, hogy a szerkezetek működtetése rendkívül egyszerű és könnyed, néhány kézmozdulattal elvégezhető.

Hol alkalmazhatja?


Nézze meg videónkat a harmonika falak sokoldalú felhasználási lehetőségeiről!Választható méretek


A Solarlux SL78 fa harmonika nyílászárók egészen extrém mérethatárok között rendelhetőek. A nyílászárók maximális magassága a 2,8 métert, maximális szélessége pedig akár a 14,0 métert is elérheti. A szárnyak szélessége magasságtól, üvegvastagságtól és szárnyosztástól függően 700-900 mm körül alakul.

Hány féleképpen nyithatja?


Az SL 78 harmonika falak egyik kiemelkedő előnye, hogy számtalan nyitási variációval rendelhető. Adott mérethatárokon belül szabadon választható a szárnyak száma, a nyílószárny helye és száma, a nyitási irány (jobbra-balra, kifelé-befelé) stb.

A kifelé történő nyitás elsősorban ott ajánlható, ahol a belső tér szűkös és a bútorok mozgatása nélkül nem lenne mozgatható a nyílászáró.


 


Néhány tipikus nyitási variáció a lehetőségek közül

Üvegezési opciók, hőszigetelési értékek


Az SL 78 fa ajtók a legmagasabb hőszigetelési elvárásoknak is megfelelnek. Eltérően a hagyományos nyílászáróktól ezeknél a harmonika rendszerű szerkezeteknél nem határozható meg általánosan az Uw hőszigetelési érték, hiszen az jelentősen függ a nyitandó felület nagyságától (összehasonlítva a hagyományos ablakokkal itt nagyságrendileg nagyobbak a felületek) és a nyílászáró nyitási módjától (hány szárny és milyen sorrendben nyitható).

Általánosságban elmondható, hogy rendszerint 2 vagy 3 rétegű hőszigetelő üvegezést használunk Ug=0,5-1,1 W/m2K közötti hőszigetelési értékekkel.

Akadálymentes padlócsatlakozás

 

Akadálymentes padlóküszöb az SL 78 nyílászárónál

Akadálymentes padlóküszöb az SL 78 nyílászárónálAz SL 78 harmonika nyílászárókkal szemben sokszor elvárás, hogy a külső és belső terek összekötése akadálymentes legyen, hiszen közlekedési útvonalon fekszenek.

A SOLARLUX fa harmonika ajtók műszaki részletei és előnyei


A harmonika fa üvegfalak beépítése rendkívüli pontosságot követel meg a csatlakozó falszerkezetektől. A szerkezet csak abban az esetben marad működőképes a különböző időjárási viszonyok között is, ha az épület mozgásaiból ill. a hőtágulásból adódó méretváltozásokat fel tudja venni. Ellenkező esetben beszorulással, nehéz mozgatással kell számolni. A Solarlux fa harmonika ajtók egyedülálló sajátossága, hogy a szárnyak és a tokkeret egymáshoz viszonyított pozíciója beépített állapotban is állítható, így a működőképesség minden körülmények között biztosítható.

Állítási lehetőség a beépített nyílászárón


Állítási lehetőség a beépített nyílászárón

A világ vezető gyártójaként a Solarlux csak sokszorosan kipróbált, műszakilag tökéletes megoldásokat alkalmaz, melyeket folyamatosan fejleszt és tökéletesít.
Nézze meg képgalériánkat a megvalósult Solarlux SL 78 szerkezetekkelKiknek ajánljuk az SL 78 harmonika üvegfalakat?

 

pipa.pngMindenekelőtt azoknak, akik egy kiforrott, megbízható terméket keresnek. Nem bíznak semmit a véletlenre, és biztosak akarnak lenni abban, hogy működőképes megoldást kapnak.

pipa.pngAkiknek fontos, hogy a tolóajtókkal szemben ne csak a nyílás felét, hanem annak teljes szélességét ki tudják nyitni.

pipa.pngAkiknek kiemelten fontos a nagy fokú hőszigetelés.(Uw> 1,0 W/m2K)

pipa.pngAkik azt szeretnék, hogy gyermekeik is könnyen ki tudjanak jutni a teraszra. Egy nagy méretű tolóajtó működtetése (ami akár 600-800kg) túl nagy erőkifejtést igényelhet gyermekeinktől, idősebb családtagjainktól. A harmonika ajtó közlekedő ajtajának nyitása mindenki számára gyerekjáték.

pipa.pngAkik a nappalijukból a nyitott homlokzaton keresztül akadálytalanul szeretnék élvezni az eléjük táruló látványt, panorámát.

AJÁNLATKÉRÉS


Miért válasszon Solarlux harmonika nyílászárót?

  • A harmonika nyílászárók nagy előnye, hogy jó idő esetén szinte 100%-ban kinyithatóak, így a belső terekből akadálymentesen, zavaró osztások nélkül élvezhetjük a kilátást.
  • A Solarlux SL 78 nyílászáró látszó profilszélessége csukott állapotban mindössze 170mm, így minimális mértékben zavarja a kilátást.
  • A Solarlux harmonika nyílászárók extrém szél-, és víznyomás esetén is ellenállnak.

 

AJÁNLATKÉRÉS

 


Gyakran ismételt kérdések a harmonika nyílászárókkal kapcsolatban


kerdes.pngMikor előnyös kifelé nyitni a harmonika nyílászárót?

A Solarlux SL 78 fa harmonika teraszajtó nagy előnye, hogy befelé vagy kifelé is nyitható, függően a helyi adottságoktól. A kifelé történő nyitás ott előnyös, ahol kicsi a belső tér és bútorokat, vagy berendezési tárgyakat akarunk az ajtó előtt elhelyezni. Ilyenkor a nyitás és csukás a bútorok átrendezése nélkül lehetséges.

kerdes.pngMennyire betörésbiztos egy harmonika ajtó?

A harmonika ajtók bonyolult működési mechanizmusuk miatt általában nem képesek megakadályozni a betöréseket. A Solarlux SL 78 harmonika ajtó azonban e téren is kitűnik versenytársai közül. Az EN 1627-1630 szabvány szerinti RC2 betörésgátlási osztály elérését nemzetközi minősítő intézetek igazolják.

kerdes.pngKell-e tartani attól, hogy az alsó futósínben összegyűlő szennyeződések miatt a szerkezet nehezen csukhatóvá válik, akadozni fog?


A függesztett szerkezet egyik előnye, hogy az alsó sín csak oldalirányú megtámasztást biztosít, így nem kell számolni akadással.

kerdes.pngMennyibe kerül Solarlux SL 78 harmonika ajtó?

 

A Solarlux SL78 fa harmonikaajtó ára függ a magassági mérettől, az üvegezés vastagságától és az opcionális kényelmi funkcióktól. Minél nagyobb méretű a szerkezet, a fajlagos költsége annál alacsonyabb. Nagyságrendi irányárként az SL 78 fa teraszajtóra a folyóméterenkénti bruttó 600.000,- Ft/fm kalkulálható.

kerdes.pngMilyen színekben fa fajtákban rendelhetők a Solarlux SL 78 harmonika ajtók?

 

A Solarlux fa harmonika ajtói standard kivitelben erdei és lucfenyőből készülnek, de egyedi igények alapján bármilyen fafajtát be tudunk szerezni. A színek a Solarlux színkártyája alapján, vagy egyedi elképzelések alapján is választható.

További kérdései vannak a télikertekkel, a teraszüvegezésekkel vagy az árnyékolásokkal kapcsolatban? Látogasson el online Magazin oldalunkra, ahol számos érdekes témában talál bejegyzéseket.

ONLINE MAGAZIN

 


Egy vevőnk véleménye, aki már a Solarlux SL 78 harmonika ajtó mellett döntött.


„Sok harmonika ajtót láttam már életemben, de mindegyiknél akadó, nehéz mozgatást tapasztaltam. Amikor az építészem harmonika ajtót tervezett teraszajtónak rögtön tiltakoztam. Aztán, amikor a bemutatóteremben a többszáz kilós szerkezeteket a 8 éves fiam játszi könnyedséggel tologatta eloszlott minden ellenérzésem. A legjobb döntést hoztuk, amikor a Salarlux harmonika ajtót választottuk.”

 

Ön mikor dönt úgy, hogy a nagyméretű nyílászárók mozgatását játszi könnyedségűvé teszi? Ne késlekedjen, kérjen ajánlatot még ma!

AJÁNLATKÉRÉS