AKZENT PLUS alumínium télikert

Fénnyel teli terek a szabadság érzetéért


Nem könnyű elmagyarázni egy télikert használati értékét annak, akinek még nem volt szerencséje télen egy napos délutánt egy télikertben ücsörögve eltölteni, miközben a havas tájban gyönyörködhetett.

Vagy annak, aki nem költheti el a reggelijét vagy az ebédjét minden nap egy világos, fénnyel átjárt étkezőben, és nem tölthet el egy borongós, esős kora tavaszi vasárnap délutánt a teraszon a természet közelségében.

Számoukra az alábbi képválogatással szeretnénk átadnia valamicskét a télikertek hangulatából.


A fény életerő és energia, mindennapi életünk elengedhetetlen része. Ha kevés van belőle, akkor levertek és rosszkedvűek vagyunk. Egy télikert beruházás legfőbb célja, hogy minden időjárási körülmény között a maximális mennyiségű fényhez és energiához juttassuk magunkat.

Egy olyan lakótérhez, amiben kellemes lakókörnyezetet tudunk teremteni magunknak, családunknak, vagy barátainknak, ahol pihenhetünk és kikapcsolódhatunk, vagy ahol egyszerűen csak jól érezhetjük magunkat, feltöltődhetünk.

Amikor a vásárlás előtt a különböző gyártmányú és típusú télikerteket összehasonlítja, ne csak az árkülönbségekre figyeljen. Tegye fel mindig azt a kérdést magának, hogy szívesen töltene-e el napi 1-2 órát az adott télikertben? Vajon minden időjárási körülmény esetén biztosítható-e ott a megfelelő hőmérséklet és páratartalom, amiben Ön és családja jól érzi majd magát? Ha a válasza nemleges, akkor csak a kedvező ár miatt ne döntsön az adott megoldás mellett! Felesleges olyanra pénzt kiadnia, amit nem fog használni, mert nem érzi jól magát benne.

Választható méretek és kivitelek


Az alumínium AKZENT plus hőszigetelt üvegtetők az Ön megrendelése alapján készülnek. Az AKZENT plus tető maximális mérete 9 x 5 m a fél nyeregtetős kivitelben.

Nagyobb méretű télikertek gyártására egyedi tartószerkezet tervezésével van lehetőség.

AKZENT plus alumínium üvegtető


AKZENT alumínium üvegtető

Teljes körűen hőszigetelt alumínium tetőrendszer, külső statikával, gravitációs kondenzvíz elvezetéssel.

Választható tetőformák


Az AKZENT plus tetőrendszernél szinte csak a fantázia szab határt a megvalósítható tetőformákat illetően.
Üvegezés


Az AKZENT plus hőszigetelt tető rendelhető 2 és 3 rétegű hőszigetelt üvegezéssel is. A kétrétegű üveg hőszigetelési értéke Ug= 1,1 W/m2K, a háromrétegű üvegé pedig Ug=0,7 W/m2K.

A hőszigetelő képesség megválasztásánál érdemes mérlegelni, hogy a többrétegű üvegek súlya nagyobb terhelést jelent a télikert tartószerkezete számára. Ilyenkor kisebb áthidalásokkal és több letámasztással kell számolnunk. A súly növelésével a költségek is meredeken emelkednek, mivel egyre több statikai megerősítésre van szükség.

Érdemes továbbá azt is figyelembe venni, hogy a nagyobb hőszigetelés káros lehet az átmeneti időszakokban, hiszen megakadályozzák a szoláris nyereség kihasználását.

A Solarlux AKZENT plus télikertek műszaki tulajdonságaiMilyen előnyei vannak a Solarlux AKZENT plus télikerteknek?


pipa.pngMindössze 5°-os tetőlejtés - lehetővé teszi, hogy korlátozott magasságú falcsatlakozás esetén se legyen a tető széle túl alacsonyan


pipa.pngErős alumínium váz -
nagy fesztávolságok áthidalását teszi lehetővé letámasztás nélkül.


pipa.pngA télikert rendszeren belül nincsenek külön tömítések - nem öregednek el a tömítések, így a tömítettség mindig tökéletes marad


pipa.pngLépcsős vízelvezetés - A szaruk és osztóbordák között ill. a bordák belsejében lehetővé teszi a gravitációs vízelvezetést.


pipa.pngCE minősítés EN 1090 szerint Ez a minősítés elsősorban a vevő ’életbiztosítása’, de a magyarországi forgalomba hozatal feltétele is.


Opcionális télikert kiegészítők


Az opcionális kiegészítőkről bővebb információt az Opciós télikert kiegészítők oldalon talál.
Télikert oldalfalak, nyílászárók


Az AKZENT plus télikertek oldalainak lezárására az alábbi nyílászárók állnak rendelkezésre. Az oldalfalak megtervezésekor különösen a nyári időszakban való használhatóság megőrzése érdekében, törekedni kell a minél nagyobb felületek nyithatóságára. Minimálisan kialakítandó nyitható felületként az oldalfalak 30%-át érdemes megcélozni.

 • fix ablakelemek: SL60e és SL80 típusú ablakok
 • nyitható ablak és ajtóelemek: SL60e és SL80 típusú nyíló és bukó-nyíló ablakok, ajtók
 • emelő-toló ajtók: SL 160
 • harmonika ajtók: SL60e és SL 80 üveg harmonika falak

Az oldalfalakkal szembeni legfontosabb követelmény, hogy a benntartózkodók szabad kilátását a legkevésbé akadályozzák, ne keltsék a bezártság érzetét. A SOLARLUX nyílászárók ezt az alábbi tulajdonságaikkal biztosítják:

 • nagy fesztávolságú nyílások letámasztások nélkül
 • nagy üvegfelületek
 • rendkívül keskeny profilszélességek
 • nagy szerkezeti magasságok (akár 2800 mm)

Télikert árnyékolás


A télikertek árnyékolására szinte mindig szükség van. Az árnyékolás többféle funkciót is betölt egy télikert esetében:

 • véd a tűző napsugárzástól
 • véd a nap UV sugaraitól (személyeket és berendezési tárgyakat)
 • védi a télikertet a túlzott áthevüléstől

Mit jelent pontosan a télikert áthevülése?


Ismert tény, hogy egy zárt tér árnyékolása akkor a leghatékonyabb, ha a napsugárzást nem engedjük be a tér belsejébe. Könnyen belátható, hogy a belső árnyékolás erre nem alkalmas, hiszen ilyenkor az hő az üvegen keresztül már bejutott a helyiség belsejébe, ezért a télikerteket 99%-ban kívülről, az üveg felett kell árnyékolni. Ebben az esetben viszont gondoskodni kell az árnyékolás szél és eső elleni védelméről is, hogy ne menjen idő előtt tönkre.

A közvélekedéssel ellentétben azonban érdemes megjegyezni, hogy a télikertek túlhevülésének veszélye nem nyáron a legnagyobb. Hiszen ilyenkor pl. egy külső teraszként is funkcionáló télikert oldalai rendszerint nyitva vannak, ezért könnyen átszellőzik. Ezzel szemben a tavaszi és őszi időszakban jelentős hőmérsékleti különbségekkel kell számolni a reggeli és esti, ill. a napos délutáni órák között. Mivel a nyílászárók ilyenkor rendszerint csukva vannak, ezért árnyékolás hiányában a télikert az üvegházhatás miatt igen gyorsan átforrósodhat.

Mikor érdemes hőszigetelt télikertben gondolkodnia?

Az alábbi cikkünkben megfogalmaztuk azokat a legfőbb vevői igényeket, amelyek egy télikert beruházást indokolhatnak.


Mennyibe kerül egy télikert megépítése?


A télikertek építési költségeiről az alábbi írásunkból tájékozódhat.


Ha már konkrét elképzelése van, és tudja a beruházás várható nagyságrendjét forduljon hozzánk ajánlatkérésével.


Hogyan zajlik egy télikert megépítése?


Egy télikert beruházás menetéről az alábbi cikkünkből tájékozódhat.Miért válasszon AKZENT plus télikertet?


Ha eldöntötte, hogy egy lakótérként is szolgáló hőszigetelt télikertet szeretne építeni, akkor az alábbi indokok miatt ajánljuk az AKZENT plus télikertet:

 • Az AKZENT plus télikert mennyezete a külső statikának köszönhetően teljesen sík, ezért egy alacsonyabb tetősík esetén sem zavaróak a belógó gerendák.
 • A széles és masszív szaruknak köszönhetően nagyobb tetőfelületek is megépíthetőek, külön statikai tartók nélkül.
 • Az AKZENT plus típusból rendkívül sokféle alapterület és forma megépíthető, így nem kell kompromisszumokat kötnie a tervezésnél.
 • A világítás a szarukba integrálható, így teljesen rejtetten szerelhető.
 • A Solarlux harmonika falak különlegesen nagy fesztávú oldalnyitásokat tesznek lehetővé.
 • A nyílászárók profilszélességei rendkívül keskenyek, így maximális kilátást biztosítanak.
 • Az Akzent plus tető és a Solarlux oldalfalak egy egységes rendszer részei, így tökéletesen illeszkednek egymáshoz, ami kiváló hőszigetelést biztosít.

 

Nézze meg még egyszer képgalériánkat és ellenőrizze le az állításainkat! KÉPGALÉRIA


Egy vevőnk véleménye, aki már az AKZENT plus télikert mellett döntött:


„Nagy a családunk. Régebben, ha a gyerekeim az unokákkal a születésnapomon, október végén meglátogattak, és az idő már zord volt kinn, bizony nem fértünk el a benti étkezőben. Feleségem mindig mondogatta, hogy építsünk hozzá a házhoz, de én nem akartam, mert féltem, hogy az nagyon leárnyékolná a belső helységeket. A Solarlux télikerttel azonban úgy sikerült teljes értékű lakótérrel bővíteni a házat, hogy hála a nagy üvegfelületeknek, a belső terek is tökéletesen világosak maradtak. Ráadásul nyáron az oldalfalak teljes kinyitásával teraszként használhatjuk az étkezőnket, ahol az eső sem zavar bennünket. Ha akarjuk, a lakásban ülünk, ha akarjuk, a kertben. És még csak fel sem kell állnom a kedvenc fotelemből."

Ön mikor elégeli meg, hogy vendégei nem férnek el az ünnepi asztal körül? Ne késlekedjen, kérjen ajánlatot még ma!