SOLARLUX SL25 és SL 25 XXL eltolható üvegfalak üvegteraszokhoz és erkélyekhez


Szeretné már a kora tavaszi napokat is a teraszon tölteni kiszabadulva a tél komorságából?
Nyáron viszont nem akar egy használhatatlan zárt teraszt, vagy erkélyt?
Netán az oldalról becsapódó eső miatt szeretne védelmet találni?

Ne várjon Ön tovább, döntsön a SOLARLUX lapozható üvegfalai mellett. Kiváló megoldás üvegteraszok, erkélyek valamint épített ereszaljak, teraszbeugrók lezárására.

Nézze meg, hogyan működik!


 


Választható méretek


A Solarlux SL25 felső függesztésű lapozható üvegfalrendszere korlátlan szélességig, és 2,7m magasságig minden méretben rendelhető.

A Solarlux SL25 XXLfelső függesztésű lapozható üvegfalrendszere korlátlan szélességig, és 2,8m magasságig minden méretben rendelhető.

Választható padlócsatlakozási lehetőségek:

Választható padlócsatlakozási lehetőségek:
 Belső párkánysíkra
szerelt SL25
 Párkány középre
szerelt Sl25
Süllyesztett küszöb
SL25


A SOLARLUX lapozható üvegfalak műszaki részletei és előnyei


A lapozható üvegfalak beépítése rendkívüli, akár mm-es pontosságot követel meg a csatlakozó falszerkezetek méreteitől. Mivel ez a pontosság csak a legritkább esetben biztosítható, ezért a lapozható üvegfalakkal szemben alapvető követelmény, hogy a méretpontatlanságok kiegyenlítésére alkalmasnak kell lenniük. Sőt, fel kell venniük a hőtágulásból adódó méretváltozásokat is. Ellenkező esetben beszorulással, nehéz mozgatással kell számolni, ami az olcsó gyártmányok elkerülhetetlen velejárója.

A Solarlux lapozható üvegfalak egyedülálló sajátossága, hogy az üvegszárnyak és a keretrendszer között egy un. magasságkiegyenlítő profil kerül elhelyezésre, mely 35 mm-es méretváltozások felvételére is képes. Nagyon fontos, hogy ez az állítási lehetőség a szerkezet beépítetett állapotában is fennáll, így nem szükséges a szétszerelés.


 Solarlux lapozható üvegfal sínszerkezete
Olcsó versenytárs termék sínszerkezete
sl25_magassg_kiegyenlt_profil.jpg
 magyar_sl_25_magassgkiegyenlts_2a.jpgTovábbi termékrészletek


A világ vezető télikert gyártójaként a Solarlux csak sokszorosan kipróbált, műszakilag tökéletes megoldásokat alkalmaz, melyeket folyamatosan fejleszt és tökéletesít.

Opcionális kiegészítők

Számos opcionálisan rendelhető kiegészítő teszi még kényelmesebbé és komfortosabbá a Solarlux lapozható üvegfalak használatát.
Megvalósult beépítések SL25 és SL 25 XXL típusú tolható üvegfalakra
Kiknek ajánljuk az SL 25 és SL 25 XXL tolható üvegfalakat?

  • Mindenekelőtt azoknak, akik egy kiforrott, megbízható terméket keresnek. Nem bíznak semmit a véletlenre, és biztosak akarnak lenni abban, hogy működőképes megoldást kapnak.
  • Akik a forró nyári napokon szeretnék a hőguta veszélye nélkül használni teraszukat, erkélyüket hála a lapozható üvegfalak 100%-os nyithatóságának.
  • Fontos számukra a gyártó tapasztalata és szaktudása, ami a Solarluxnál a napi 300 üvegszárny legyártásával biztosított.
  • Akik az év minél több napján szeretnék használni teraszukat, erkélyüket és fontos számukra, hogy szép környezetben tartózkodjanak.
  • Akik előtérbe helyezik a maximális átláthatóságot és élvezni akarják „a kinn is benn is” érzést.

Miért válasszon Solarlux lapozható üvegfalat?


A lapozható üvegfalak nagy előnye, hogy jó idő esetén szinte teljesen kinyithatóak, így a terasz teljes átszellőzését teszik lehetővé. A fix nyílászárók vagy fix üvegezések alkalmazása esetén, nyáron túlhevüléstől kell tartani, ami használhatatlanná teszi a teraszt.

A tolható üvegfalakkal ellentétben a lapozható üvegfalak külső és belső oldala is könnyen tisztítható a a lapok kifordítása után a belső oldal irányából.

A Solarlux lapozható üvegfalai extrém időjárási körülmények estén (100-120 km/h szélterhelés) sem károsodnak. Nézze meg a videót és győződjön meg saját szemével.

Solarlux termékek és azok minősége


Gyakran ismételt kérdések a lapozható üvegfalakkal kapcsolatban


kerdes.pngMi a különbség az SL25 és az SL 25XXL lapozható üvegfal között?
Az SL25 XXL keretszerkezete az üveg masszívabb megfogását teszi lehetővé. A nagyobb stabilitás miatt nagyobb méretek is megvalósíthatóak. Gyakran építik be az XXL25 szerkezetek beltérben térelválasztóként, ahol ragasztott biztonsági üvegezést kell alkalmazni.

kerdes.pngIntegrálhatóak-e az eltolható üvegfalak már meglévő, faszerkezetű terasztetőkhöz?
Feltételesen igen, de minden esetben meg kell vizsgálni a szerkezet stabilitását. Mivel az SL 25 és az SL25 XXL szerkezet is függesztett kivitelű, ezért minden esetben ellenőrizni kell a tartószerkezet stabilitását. A Solarlux üvegtetők nagy előnye, hogy a lapozható üvegfalak előkészítés esetén később is könnyedén integrálhatóak hozzájuk.

kerdes.pngSzerelhető-e valamilyen belső árnyékoló az üveglapokra?

Olyan árnyékolást célszerű alkalmazni, amely nem befolyásolja hátrányosan a kilátást. Szerelhető árnyékolás magára az üvegre, vagy a felső áthidalóra. Jobb megoldás a külső oldalárnyékolás alkalmazása. (pl. Markilux 869 textilárnyékoló)

kerdes.pngKell-e tartani attól, hogy az alsó futósínben összegyűlő szennyeződések miatt a szerkezet nehezen csukhatóvá válik, akadozni fog?

A függesztett szerkezet egyik előnye, hogy az alsó sín csak oldalirányú megtámasztást biztosít, így nem kell számolni akadással.

kerdes.pngMennyibe kerül Solarlux lapozható üvegfal?
A Solarlux lapozható üvegfalak ára függ a magassági mérettől, a terheléstől függő üvegvastagságtól, és az opcionális kényelmi funkcióktól. Minél nagyobb méretű a szerkezet, a fajlagos költsége annál alacsonyabb. Nagyságrendi irányárként az SL 25 szerkezetre a folyóméterenkénti bruttó 400.000,- Ft/fm kalkulálható.

kerdes.pngMilyen színekben rendelhetők a Solarlux lapozható üvegfalak?

A Solarlux lapozható üvegfalai a RAL színskála minden színében alapáron rendelhető.

További kérdései vannak a télikertekkel, a teraszüvegezésekkel vagy az árnyékolásokkal kapcsolatban?
Látogasson el online Magazin oldalunkra, ahol számos érdekes témában talál bejegyzéseket.Egy vevőnk véleménye, aki már a Solarlux lapozható üvegfalak mellett döntött:


„Itt a Balaton partján szinte létezni sem lehet a teraszt védő üvegfalak nélkül. Mivel a környéken már sok ilyen beépítést láttunk, ezért a szomszédokat kérdeztük a különböző rendszerekkel kapcsolatos tapasztalatokról. Hallottunk hideget-meleget, de a Solarlux lapozható üvegfalakról kivétel nélkül mindenki pozitívan nyilatkozott. Ezért döntöttünk mi is mellette, és a magasabb beruházási költség ellenére sem bántuk meg.”

Ön mikor dönt úgy, hogy kizárja az esőt és a szelet a teraszáról, vagy erkélyéről? Hogy megnöveli a teraszon tölthető napok számát? Ne késlekedjen, kérjen ajánlatot még ma!

AJÁNLATKÉRÉS