NOBILES alumínium télikert - még több fény,elegáns köntösben


Ha már Ön is felismerte egy télikert előnyeit, és elhatározta, hogy megvalósítja otthonában, hogy a család minden tagjának örömére szolgáljon, akkor nem is kérdés, hogy minden lehetőséget érdemes kihasználnia annak érdekében, hogy a télikertben maximális komfortérzetet biztosítson családja számára.
A fény életerő és energia, a mindennapi életünk elengedhetetlen része. Ha kevés van belőle, akkor levertek és rosszkedvűek vagyunk. Egy télikert beruházás legfőbb célja, hogy minden időjárási körülmény között a maximális mennyiségű fényhez és energiához juttassuk magunkat. Egy olyan lakótérhez, amiben kellemes lakókörnyezetet tudunk teremteni magunknak, családunknak, vagy barátainknak, ahol pihenhetünk és kikapcsolódhatunk, vagy ahol egyszerűen csak jól érezhetjük magunkat, feltöltődhetünk, és amiben szívesen tartózkodunk.

Amikor a vásárlás előtt a különböző gyártmányú és típusú télikerteket összehasonlítja ne csak az árkülönbségekre figyeljen. Tegye fel mindig a kérdést, hogy szívesen töltene-e 1-2 órát az adott télikertben? Ha az ár kedvező, de a válasza nemleges, akkor keressen inkább tovább!

Választható méretek és kivitelek


Az alumínium NOBILES hőszigetelt üvegtetők az Ön megrendelése alapján készülnek. A NOBILES tető maximális mérete 9 x 5 m a fél nyeregtetős kivitelben.

Nagyobb méretű télikertek gyártására egyedi tartószerkezet tervezésével van lehetőség.

NOBILES alumínium üvegtető


NOBILES alumínium üvegtető

Teljes körűen hőszigetelt alumínium tetőrendszer, belső statikával és belső gravitációs kondenzvíz elvezetéssel.

Választható tetőformák


A NOBILES tetőrendszernél szinte csak a fantázia szab határt a megvalósítható tetőformákat illetően.
Üvegezés


A NOBILES hőszigetelt tető rendelhető 2 és 3 rétegű hőszigetelt üvegezéssel is. A kétrétegű üveg hőszigetelési értéke Ug= 1,1 W/m2K, a háromrétegű üvegé pedig Ug=0,7 W/m2K.
A hőszigetelő képesség megválasztásánál érdemes mérlegelni, hogy a többrétegű üvegek súlya nagyobb terhelést jelent a télikert tartószerkezete számára. Ilyenkor kisebb áthidalásokkal és több letámasztással kell számolnunk. A súly növelésével a költségek is meredeken emelkednek, mivel egyre több statikai megerősítésre van szükség.

A SOLARLUX NOBILES plus télikertek műszaki részletei


 

Milyen előnyei vannak a Solarlux NOBILES télikerteknek?


pipa.pngMindössze 5°-os tetőlejtés – lehetővé teszi, hogy korlátozott magasságú falcsatlakozás esetén se legyen a tető széle túl alacsonyan


pipa.pngErős alumínium váz - nagy fesztávolságok áthidalását teszi lehetővé letámasztás nélkül.


pipa.pngA télikert rendszeren belül nincsenek külön tömítések - nem öregednek el a tömítések, így a tömítettség mindig tökéletes marad


pipa.pngLépcsős vízelvezetés - A szaruk és osztóbordák között ill. a bordák belsejében lehetővé teszi a gravitációs vízelvezetést.


pipa.pngCE minősítés EN 1090 szerint - A minősítés megléte Magyarországon a forgalomba hozatal feltétele, ami a vevő életvédelmét szolgálja.


Opcionális télikert kiegészítők

Az opcionális kiegészítőkről bővebb infrmációt az Opciós télikert kiegészítők oldalon talál.


 


Télikert oldalfalak, nyílászárók


A NOBILES télikertek oldalainak lezárására válasszon az alábbi nyílászáró rendszerek közül. A különböző funkciójú nyílászárók kiválasztásakor törekedjen a minél nagyobb felületek nyithatóságára, mert ez különösen a nyári időszakban segít a kellemesebb klíma megőrzésében. Minimálisan kialakítandó nyitható felületként az oldalfalak 30%-nak nyitása javasolt.
 • fix ablakelemek: SL60e és SL80 típusú ablakok
 • nyitható ablak és ajtóelemek: SL60e és SL80 típusú nyíló és bukó-nyíló ablakok, ajtók
 • emelő-toló ajtók: SL 160
 • harmonika ajtók: SL60e és SL 80 üveg harmonika falak

 

A SOLARLUX alumínium nyílászárók nagy előnye, hogy a benntartózkodók szabad kilátását a legkevésbé akadályozzák, és nem keltik a bezártság érzetét. A SOLARLUX nyílászárók ezt az alábbi tulajdonságaikkal biztosítják:

 • nagy fesztávolságú nyílások letámasztások nélkül
 • nagy üvegfelületek
 • rendkívül keskeny profilszélességek
 • nagy szerkezeti magasságok (akár 2800 mm)

 

Télikert belső klíma


A megfelelő belső klíma kialakításában az árnyékolásnak és a szellőzésnek van óriási jelentősége. Az árnyékolás fontosságáról az AKZENT plus télikert leírásánál olvashat részletesen.

A télikertben való tartózkodás csak akkor jelent kellemes élményt, ha a hőmérséklet és a belső páratartalom megfelel a lakókörnyezetben előírt 20 C°, és a 40-60%-os értékeknek.

Fontos megértenie, hogy egy télikert épületfiziológiai szempontból teljesen másképpen viselkedik, mint egy téglából épített épület, ezért sokkal nagyobb odafigyelés és tapasztalat szükséges a tervezéshez. Sokszor nem elég az árnyékolás, vagy az elegendő mennyiségű nyitható felület kialakítása, hanem szükség lehet külön szellőző rendszerek, akár bonyolult vezérlések beépítésére is. A kialakítandó megoldás minden esetben függ az Ön életvitelétől, attól, hogyan fogja használni a télikertjét. Ebben a témában érdemes részletesen tájékozódnia a szakemberektől.


Mikor érdemes hőszigetelt télikertben gondolkodnia?


Az alábbi cikkünkben megfogalmaztuk azokat a legfőbb vevői igényeket, amelyek egy télikert beruházást indokolhatnak.

TOVÁBB A CIKKRE


Mikor érdemes hőszigetlet télikertben gondolkoznia?


Az alábbi cikkünkben megfogalmaztuk azokat a legfőbb vevői igényeket, amelyek egy télikert beruházást indokolnak.

TOVÁBB A CIKKRE

Mennyibe kerül egy télikert megépítése?


A télikertek építési költségeiről az alábbi írásunkból tájékozódhat.
TOVÁBB A CIKKRE


Ha már konkrét elképzelése van, és tudja a beruházás várható nagyságrendjét, forduljon hozzánk ajánlatkérésével.
AJÁNLATKÉRÉS

Hogyan zajlik egy télikert megépítése?


Egy télikert beruházás menetéről az alábbi cikkünkből tájékozódhat.

Télikertépítés – az ötlettől a megvalósulásig

Miért válasszon NOBILES télikertet?


Ha eldöntötte, hogy egy lakótérként is szolgáló hőszigetelt télikertet szeretne építeni, akkor az alábbi indokok miatt ajánljuk a NOBILES télikertet:
 • A NOBILES télikert külső tetőszerkezete a belső statikának köszönhetően teljesen sík, és homogén.
 • A filigrán, elkeskenyedő szaruprofilok még több fény bejutását teszik lehetővé.
 • A NOBILES típusból rendkívül sokféle alapterület és forma megépíthető, így nem kell kompromisszumokat kötnie a tervezésnél.
 • Integrálható gyári világítás rendszert választhat
 • A Solarlux harmonika falak különlegesen nagy fesztávú oldalnyitásokat tesznek lehetővé.
 • A nyílászárók profilszélességei rendkívül keskenyek, így maximális kilátást biztosítanak.
 • A NOBILES tető és a Solarlux oldalfalak egy egységes rendszer részei, így tökéletesen illeszkednek egymáshoz, ami kiváló hőszigetelést biztosít.

Nézze meg még egyszer képgalériánkat és ellenőrizze le állításainkat!

AJÁNLATKÉRÉS


Egy vevőnk véleménye, aki már a NOBILES télikert mellett döntött:


„A feleségemmel rengeteget dolgozunk, ezért szabadidőnkben szívesen vagyunk a természetben, mert kikapcsol, és feltölt. Gyakran hozom haza a munkát, de gyűlölök a dolgozószobámba bezárva, egyedül dolgozni. Viszont a télikertben ülve munka közben is úgy érzem magam, mintha a természetben lennék. Persze, a munkához nem feltétlen ragaszkodom, mert mégiscsak jobb a télikertben elköltött vasárnapi ebéd a családdal, vagy az esti borozgatás a feleségemmel a kandalló mellett, miközben a csillagokat számoljuk.”

Ön mikor elégeli meg, hogy nappal is lámpafénynél kell ücsörögnie a dolgozószobában? Ne késlekedjen és kérjen ajánlatot még ma!


AJÁNLATKÉRÉS