Érthetetlen módon nagyon sok télikert érdeklődő nem fordít elegendő figyelmet a télikert leendő világítási igényére. Pedig ennek előzetes megtervezése nélkülözhetetlen, hiszen egy üvegtető esetén nincs lehetőség egy szobához hasonló módon utólagosan felfúrni  a csillárt a plafonra. Sőt, ilyen jellegű fényforrásban egyáltalán nem is gondolkodhatunk.

Üvegtető esetén a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • szarukba integrált gyári világítás
 • oldalfalakra szerelt karos fényforrások
 • padló világítás

A Solarlux télikert típusok mindegyikénél  lehetőség van arra, hogy a fényforrásokat a szarukba integrálva helyezzék el a gyártás során. A beépített ledek számát a vevői igények alapján, a kívánt fényerősség figyelembevételével határozzuk meg. Lehetőség van a világítás egy, vagy akár több körön történő kiépítésére is. Ez lehetőséget ad a télikertben való szakaszolásra, a mindenkori kívánt fényerősség beállítására. A világítás a Solarlux teraszvezérlő alkalmazás használatával dimmelhető.

Inspirációs galéria

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest

  • Profi cég, profi szakemberekkel, profi, minőségi termékekkel.Nagyon készségesek, értik a szakmájukat, nagyon jó és hasznos tanácsokkal szolgáltak. Sok olyan termék elérhető náluk ami máshol nincs. Ajánlom a céget mindenkinek.

   Zoltán, Mogyoród

 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.