Szélvédett erkélyek kialakítása

2014-11-17

A lakásvásárlási döntési szempontok között sokszor fontos szerepet játszik, van-e a lakáshoz olyan erkély, ahová esetleg kiülhetünk este borozgatni vagy beszélgetni. Kérdés csak az, hogyan tudjuk védeni magunkat az időjárási körülményektől?

Az időjárás viszontagságainak rendszerint éppen azok az erkélyek vannak kitéve, ahonnan a legszebb panorámát és kilátást élvezhetnénk, ahová igazán jó lenne néhány órára kiülni. élvezni a természetet..

Ilyenek a tóparti vagy folyóparti ingatlanok erkélyei vagy a szélnek kitett hegyoldalak ingatlanai. Ezeken az erkélyeken és teraszokon mindenképpen szükséges az időjárás elleni (szél, eső) védelem megoldása, melyre a Solarlux cég keretnélküli üveghomlokzatai kínálnak ideális megoldást.

üvegezett erkély a bremerhaveni kikötőben

A bremerhaveni kikötőben Weser folyó töltése melletti lakóházakban élőknek egy állandóan fújó friss tengeri széllel kell számolniuk.

Egy új lakóház építése során ezért az építészek a szél elleni védelem céljából egy mozgatható üveghomlokzatot terveztek be.

Sl Modular balkonrendszer korlátelemeit a helyi igényekhez igazították. Az épület tartóoszlopait hátrébb helyezték, így a mellvéd kívülről tiszta üvegmegjelenést tesz lehetővé.

A lakók szabadon választhattak, hogy az üvegmellvédek fölé kérik-e a tolható-forgatható SL 25 típusú keretnélküli üveglapokat. Az átszellőztetett, függőleges keret nélküli alumínium profilrendszer könnyedén mozgatható, és az erkély teljes szélességében nyitható.

Nyitott állapotban az üvegszárnyak szinte láthatatlanok a parkolóhelyen. Zárt állapotban viszont kiváló védelmet nyújtanak a széllel, az esővel, sőt a zajjal szemben is, miközben az erkély levegős és napos jellegéből semmit sem veszít.

További információ: www.solarlux-telikert.hu/tervezoknek

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Hóteher figyelembevétele üvegtetőkön
2015-09-15

Hóteher figyelembevétele üvegtetőkön

Nem vitás, hogy a teraszfedések, ill. üvegtetők tervezésének egyik sarkalatos pontja a hóteher figyelembevétele. A mértékadó terhelés értelmezése azonban nem mindig egyértelmű.

Olvasson tovább
Purista gastronómia rugalmas térbővítéssel
2016-07-01

Purista gastronómia rugalmas térbővítéssel

Az egész épület homlokzatot nyithatóvá tevő télikert koncepció rugalmas vendégtér bővítési lehetőséget és szinte egész éven át tartó használhatóságot biztosít.

Olvasson tovább
Horizontális és vertikális üvegfelületek hőhídmentes csatlakoztatása
2014-03-17

Horizontális és vertikális üvegfelületek hőhídmentes csatlakoztatása

A hőszigetelt üvegtetők és homlokzati nyílászárók kombinációjával létrehozott lakótérbővítések egyik legkényesebb pontja a csatlakozások és illesztések hőszigetelésének hatékonysága, melyek tervezése még a gyakorlott építész számára is fejtörést jelent.

Olvasson tovább