Szélvédett erkélyek kialakítása

2014-11-17

A lakásvásárlási döntési szempontok között sokszor fontos szerepet játszik, van-e a lakáshoz olyan erkély, ahová esetleg kiülhetünk este borozgatni vagy beszélgetni. Kérdés csak az, hogyan tudjuk védeni magunkat az időjárási körülményektől?

Az időjárás viszontagságainak rendszerint éppen azok az erkélyek vannak kitéve, ahonnan a legszebb panorámát és kilátást élvezhetnénk, ahová igazán jó lenne néhány órára kiülni. élvezni a természetet..

Ilyenek a tóparti vagy folyóparti ingatlanok erkélyei vagy a szélnek kitett hegyoldalak ingatlanai. Ezeken az erkélyeken és teraszokon mindenképpen szükséges az időjárás elleni (szél, eső) védelem megoldása, melyre a Solarlux cég keretnélküli üveghomlokzatai kínálnak ideális megoldást.

üvegezett erkély a bremerhaveni kikötőben

A bremerhaveni kikötőben Weser folyó töltése melletti lakóházakban élőknek egy állandóan fújó friss tengeri széllel kell számolniuk.

Egy új lakóház építése során ezért az építészek a szél elleni védelem céljából egy mozgatható üveghomlokzatot terveztek be.

Sl Modular balkonrendszer korlátelemeit a helyi igényekhez igazították. Az épület tartóoszlopait hátrébb helyezték, így a mellvéd kívülről tiszta üvegmegjelenést tesz lehetővé.

A lakók szabadon választhattak, hogy az üvegmellvédek fölé kérik-e a tolható-forgatható SL 25 típusú keretnélküli üveglapokat. Az átszellőztetett, függőleges keret nélküli alumínium profilrendszer könnyedén mozgatható, és az erkély teljes szélességében nyitható.

Nyitott állapotban az üvegszárnyak szinte láthatatlanok a parkolóhelyen. Zárt állapotban viszont kiváló védelmet nyújtanak a széllel, az esővel, sőt a zajjal szemben is, miközben az erkély levegős és napos jellegéből semmit sem veszít.

További információ: www.solarlux-telikert.hu/tervezoknek

 

Kérjük értékelje a cikket!
Hasznos Nem volt hasznos
Vissza a kategóriához
Szeretne többet megtudni a fenti témáról?
Kérdezze a téma szakértőjét!
Kapcsolódó cikkek Télikert témában
Horizontális és vertikális üvegfelületek hőhídmentes csatlakoztatása
2014-03-17

Horizontális és vertikális üvegfelületek hőhídmentes csatlakoztatása

A hőszigetelt üvegtetők és homlokzati nyílászárók kombinációjával létrehozott lakótérbővítések egyik legkényesebb pontja a csatlakozások és illesztések hőszigetelésének hatékonysága, melyek tervezése még a gyakorlott építész számára is fejtörést jelent.

Olvasson tovább
Multifunkciós terek
2017-09-07

Multifunkciós terek

Sokszor ütközünk abba a problémába, hogy a rendelkezésre álló beépíthetőség korlátot jelent a tervezési feladat megoldásban. Íme, egy újszerű ötlet a megoldásra.

Olvasson tovább
Intelligens homlokzat kialakítás beépített erkélyekkel
2014-06-03

Intelligens homlokzat kialakítás beépített erkélyekkel

Bár ez az épület felújítás Németországban történt, talán mégis érdekes és tanulságos lehet számunkra, mert bepillantást enged egy a hazaitól merőben eltérő gondolkodású és szemléletű lakásgazdálkodásba.

Olvasson tovább