Információk építészeknek


A Solarlux Aluminium Systeme GmbH egyike az üveg harmonikafalak, télikertek, terasztetők, üvegházak és balkonüvegezések területén világvezető cégeknek. A német vállalat közel 30 éve fejleszt, gyárt és értékesít olyan kiemelt minőségű homlokzat üvegezési megoldásokat, melyek maximális nyithatóságukkal több fényt és nagyobb teret eredményeznek.

Magyarországon a Mantu Ajtó és Ablakstúdió munkatársai segítik az építészek és tervezők munkáját tervezési kérdésekben. Az alábbi linkeken az egyes termékkörökben találhatnak műszaki információkat.

Az ötlettrában online magazinunk oldalaira jutva talál a Solarlux termékeivel kapcsolatos információkat. A többi linkekre kattintva, a gyártó angol nyelvű weboldalára jut, ahol még több képet, letölthető műszaki adatlapokat és a télikert működését bemutató videókat talál.


Solarlux Tudástár Tervezőknek


Ötlettár tervezőknek


Tervezőknek lakberendezőknek szóló ötlettárunkban a télikertépítéssel és teraszbeépítésekkel kapcsolatos ötleteket, tervezési szempontokat és termékinformációkat találhat. Bemutatunk ezen kívül számos megvalósult projektet és épületet, melyek bizonyára inspiráló hatásúak lesznek minden építész kolléga számára.

Tovább a ötlettárra »

Télikert


Hőszigetelt télikertek


Egy télikert teljes értékű lakótérként biztosítja a maximális mennyiségű fény bejutását a lakásba valamint kibővíti a belső teret. Az épületekbe integrált télikertek közelhozzák a természetet a bentlakók részére, miközben biztosítják az otthon melegét. A Solarlux különböző tetőszerkezetei széles teret nyitnak az egyedi építészeti megoldásoknak is.

Még többet a télikertekről »

Üveg harmonikafal


 

Üveg harmonikafal


A Solarlux üveg harmonikafalak nagy felületen nyithatóak, ami a tér maximális megnyitását szolgálja. Egy 5 méter széles üveg harmonikafal gond nélkül összehajtható egy 50 cm széles szárnycsomagra. Az üvegszárnyak egymásra sorolásával a belső és a külső tér egymásba olvad. A vékony alumínium, fa vagy fal-alumínium keretek minden méretben egyedi megoldásokat kínálnak Önnek. Teremtse meg Ön is a határok nélküli tér érzetét a magasfokú hőszigetelési és biztonsági igények elhanyagolása nélkül!

Még többet az üveg harmonikafalakról »


Terasztető, üvegház


 

Terasztető / üvegház


A Solarlux terasztetők vagy üvegházak alkalmazásával az élettér kitolódik a kertbe, hiszen egyaránt kínálnak tágas teret és védelmet. Jó idő esetén nyissa ki a függőleges üvegszárnyakat és élvezze a szabad levegő fedett környezetben történő áramlását, míg szeles vagy esős idő esetén védett helyen élvezheti a kilátást. A Solarlux üvegház függetleníti Önt az időjárástól. Pontmegfogásos kivitele további variációkra ad lehetőséget: időtálló alumíniumból vagy kecses fa profilból álló választékával.

 


Még többet a terasztetőkről / üvegházakról »


Tolórendszer


Mobil üvegfalak


A toló  rendszerű mobil  üvegfalak a harmonika ajtók figyelemre méltó alternatívái. Az egyes tolószárnyak 2, 3 vagy 4 pályás futó- és vezetősínbe rendezhetőek. A komfortérzet növelése érdekében a belső pályán futó szárnyra rúdfogantyút helyeztek. A szárnyak speciális összekapcsolásának köszönhetően az egy keretben, egy irányba tolható összes szárny egyetlen mozdulattal és fogantyúval mozgatható.


Még többet a tolórendszerekről »


Medenceüvegezés


Medenceterek homlokzatnyitása


Valósítsa meg Ön is álmát, hogy szezonon kívül, időjárástól függetlenül használhassa medencéjét! A szerkezet hőszigetelésének köszönhetően akár télen is zavartalanul élvezheti azt, nyáron pedig a nagy nyitott felületen átáramló szabad levegő teszi használatát még élvezetesebbé. Uszodájának beüvegezésénél egyedi elképzelései gond nélkül megvalósíthatóak, ehhez nyújtanak segítséget a minden színben kapható, értékes alapanyagból készülő üveg harmonikafalak és vízszintesen tolódó falrendszerek. Vásárolja meg Ön is a szabadság érzését és élvezze az Önt körülölelő luxust - egész évben!

Még többet a medenceüvegezésekről »


Vízszintes tolófal


Vízszintes tolófal


A vízszintes tolófalak esetében az üvegelemek egy rejtett falfülkébe (úgynevezett parkolóállásba) tolhatóak. Az üveg harmonikafalaktól eltérően - melyek harmonikaként hajthatóak össze-, itt teljesen eltűnnek az egyes üvegszárnyak. Ezek a vízszintesen tolódó falak kiválóan funkcionálnak térelválasztóként vagy üzletbejáratként. Teremtsen Ön is nyitott és variálható térviszonyokat!

Még többet a vízszintes tolófalakról »


Stadionüvegezés


Stadionüvegezés


A helytakarékos üveg harmonikafalak és vízszintesen tolódó üvegfalak segítségével létesítsen Ön is jobban kihasználható VIP- és sajtólelátókat a stadionokban és a sportlétesítményekben. A Solarlux rendszerek ilyen helyeken történő alkalmazását a fokozott biztonsági előírások még indokoltabbá teszik. Nem csak ezért, de már világszerte több mint 100 stadionba építettek be Solarlux termékeket, mint pl. a 2010-es téli olimpiai játékok nyitóstandionjába "B.C.Place Stadium" Vancouverben, vagy a világhírű HOK Sports építésziroda által tervezett Yankee stadionba New Yorkban.

Még többet a stadionüvegezésekről »

Üzletbejárat


ÜzletportálokAlakítsa ki üzletbejáratát saját igényei és a legújabb energiahatékonysági elvárások alapján. Az optikai megjelenés vállalkozásának névjegye, mely utat mutat vendégeinek és ügyfeleinek. Használja ki az esélyt arra, hogy áruját és termékeit megfelelően prezentálhassa - ehhez azonban elengedhetetlen a maximális átlátszóság és nyithatóság. Így már bejárata hívogatóan hat vevőire, még mielőtt alkalmat teremtene arra, hogy termékeit bemutassa.

Még többet az üzletbejáratokról »

Balkon és homlokzat


Balkonüvegezés és üveghomlokzat


A balkon- és homlokzati kialakítások innovatív rendszerei több tekintetben is növelik lakóingatlanja értékét. Jövőképes koncepcióival a Solarlux az ökológiai és ökonómiai fejlődést szolgálja. A balkonüvegezésekkel kiküszöbölhetőek a zaj, a szél és az eső jelentette kellemetlenségek, valamint megnövelhető a balkonok kihasználhatósága. Aki felújítás alkalmával az egész épület értékét növelni szeretné, az a Solarlux előtéthomlokzatát választja.

Még többet a balkonokról, homlokzatokról »
 cero-1089.jpg


"Keret nélküli" alumínium homlokzatok


Bizton állíthatjuk, hogy a nyílászáróban ma a CERO jelenti a király kategória csúcsát. Mozgatható üvegtáblák 15 m2 üvegfelületig, minimális látszó kerettel. Kétségtelen, hogy ez a megjelenés áll a modern építézeti törekvések középpontjában. A SOLARLUX CERO rendszere minden képzeletet felülmúló méreteivel, hihetetlenül könnyű mozgatásával és az építészek profi műszaki támogatásával emelkedik versenytársaai fölé.

Még többet a keret nélküli alumínium homlokzatokról >
(német nyelvű oldal)