Információk építészeknek


A Solarlux Aluminium Systeme GmbH egyike az üveg harmonikafalak, télikertek, terasztetők, üvegházak és balkonüvegezések területén világvezető cégeknek. A német vállalat több mint 30 éve fejleszt, gyárt és értékesít olyan kiemelt minőségű homlokzat üvegezési megoldásokat, melyek maximális nyithatóságukkal több fényt és nagyobb teret eredményeznek. A 2017-es Bau Kiállításon bemutatott új harmonika fal forradalmasította a harmonika falakról eddig alkotott elképzelséeket és távlatokat nyitott a felhasználási területek terén.

Kiemelt alkalmazási területek

  • medence terek homlokzati  üvegezései
  • üzletportálok
  • belső térelválasztók
  • közintézmények bejáratai
  • vendéglátó helyek portáljai
  • stadion erkélyek üvegezése
  • balkonok és homlokzatok
  • CERO "a láthatatlan ablak"

A magyarországi képviselet, a Mantu Ajtó és Ablakstúdió munkatársai készséggel állnak tanácsdással rendelkezésre az építészek és tervezők munkájának segítésében tervezési kérdésekben. Az alábbiakban megadhatja elérhetőségét és felteheti kérdését, melyre mihamarabb igyekszünk válaszolni. 

Kapcsolatfelvétel

Személy

Az alábbi linkeken az egyes termékkörökben, a gyártó weboldalán találhatnak további  információkat angol vagy német nyelven.

Figyelmükbe ajánljuk még Ötlettárunkat, ahol a Solarlux termékeivel kapcsolatos információkat talál. 


Solarlux Tudástár Tervezőknek


Ötlettár tervezőknek


Tervezőknek lakberendezőknek szóló ötlettárunkban a télikertépítéssel és teraszbeépítésekkel kapcsolatos ötleteket, tervezési szempontokat és termékinformációkat találhat. Bemutatunk ezen kívül számos megvalósult projektet és épületet, melyek bizonyára inspiráló hatásúak lesznek minden építész kolléga számára.

Tovább a ötlettárra »

Télikert


Hőszigetelt télikertek


Egy télikert teljes értékű lakótérként biztosítja a maximális mennyiségű fény bejutását a lakásba valamint kibővíti a belső teret. Az épületekbe integrált télikertek közelhozzák a természetet a bentlakók részére, miközben biztosítják az otthon melegét. A Solarlux különböző tetőszerkezetei széles teret nyitnak az egyedi építészeti megoldásoknak is.

Még többet a télikertekről »

Üveg harmonikafal


 

Üveg harmonikafal


A Solarlux üveg harmonikafalak nagy felületen nyithatóak, ami a tér maximális megnyitását szolgálja. Egy 5 méter széles üveg harmonikafal gond nélkül összehajtható egy 50 cm széles szárnycsomagra. Az üvegszárnyak egymásra sorolásával a belső és a külső tér egymásba olvad. A vékony alumínium, fa vagy fal-alumínium keretek minden méretben egyedi megoldásokat kínálnak Önnek. Teremtse meg Ön is a határok nélküli tér érzetét a magasfokú hőszigetelési és biztonsági igények elhanyagolása nélkül!

Még többet az üveg harmonikafalakról »


Terasztető, üvegház


 

Terasztető / üvegház


A Solarlux terasztetők vagy üvegházak alkalmazásával az élettér kitolódik a kertbe, hiszen egyaránt kínálnak tágas teret és védelmet. Jó idő esetén nyissa ki a függőleges üvegszárnyakat és élvezze a szabad levegő fedett környezetben történő áramlását, míg szeles vagy esős idő esetén védett helyen élvezheti a kilátást. A Solarlux üvegház függetleníti Önt az időjárástól. Pontmegfogásos kivitele további variációkra ad lehetőséget: időtálló alumíniumból vagy kecses fa profilból álló választékával.

 


Még többet a terasztetőkről / üvegházakról »


Tolórendszer


Mobil üvegfalak


A toló  rendszerű mobil  üvegfalak a harmonika ajtók figyelemre méltó alternatívái. Az egyes tolószárnyak 2, 3 vagy 4 pályás futó- és vezetősínbe rendezhetőek. A komfortérzet növelése érdekében a belső pályán futó szárnyra rúdfogantyút helyeztek. A szárnyak speciális összekapcsolásának köszönhetően az egy keretben, egy irányba tolható összes szárny egyetlen mozdulattal és fogantyúval mozgatható.


Még többet a tolórendszerekről »


Medenceüvegezés


Medenceterek homlokzatnyitása


Valósítsa meg Ön is álmát, hogy szezonon kívül, időjárástól függetlenül használhassa medencéjét! A szerkezet hőszigetelésének köszönhetően akár télen is zavartalanul élvezheti azt, nyáron pedig a nagy nyitott felületen átáramló szabad levegő teszi használatát még élvezetesebbé. Uszodájának beüvegezésénél egyedi elképzelései gond nélkül megvalósíthatóak, ehhez nyújtanak segítséget a minden színben kapható, értékes alapanyagból készülő üveg harmonikafalak és vízszintesen tolódó falrendszerek. Vásárolja meg Ön is a szabadság érzését és élvezze az Önt körülölelő luxust - egész évben!

Még többet a medenceüvegezésekről »


Vízszintes tolófal


Vízszintes tolófal


A vízszintes tolófalak esetében az üvegelemek egy rejtett falfülkébe (úgynevezett parkolóállásba) tolhatóak. Az üveg harmonikafalaktól eltérően - melyek harmonikaként hajthatóak össze-, itt teljesen eltűnnek az egyes üvegszárnyak. Ezek a vízszintesen tolódó falak kiválóan funkcionálnak térelválasztóként vagy üzletbejáratként. Teremtsen Ön is nyitott és variálható térviszonyokat!

Még többet a vízszintes tolófalakról »


Stadionüvegezés


Stadionüvegezés


A helytakarékos üveg harmonikafalak és vízszintesen tolódó üvegfalak segítségével létesítsen Ön is jobban kihasználható VIP- és sajtólelátókat a stadionokban és a sportlétesítményekben. A Solarlux rendszerek ilyen helyeken történő alkalmazását a fokozott biztonsági előírások még indokoltabbá teszik. Nem csak ezért, de már világszerte több mint 100 stadionba építettek be Solarlux termékeket, mint pl. a 2010-es téli olimpiai játékok nyitóstandionjába "B.C.Place Stadium" Vancouverben, vagy a világhírű HOK Sports építésziroda által tervezett Yankee stadionba New Yorkban.

Még többet a stadionüvegezésekről »

Üzletbejárat


ÜzletportálokAlakítsa ki üzletbejáratát saját igényei és a legújabb energiahatékonysági elvárások alapján. Az optikai megjelenés vállalkozásának névjegye, mely utat mutat vendégeinek és ügyfeleinek. Használja ki az esélyt arra, hogy áruját és termékeit megfelelően prezentálhassa - ehhez azonban elengedhetetlen a maximális átlátszóság és nyithatóság. Így már bejárata hívogatóan hat vevőire, még mielőtt alkalmat teremtene arra, hogy termékeit bemutassa.

Még többet az üzletbejáratokról »

Balkon és homlokzat


Balkonüvegezés és üveghomlokzat


A balkon- és homlokzati kialakítások innovatív rendszerei több tekintetben is növelik lakóingatlanja értékét. Jövőképes koncepcióival a Solarlux az ökológiai és ökonómiai fejlődést szolgálja. A balkonüvegezésekkel kiküszöbölhetőek a zaj, a szél és az eső jelentette kellemetlenségek, valamint megnövelhető a balkonok kihasználhatósága. Aki felújítás alkalmával az egész épület értékét növelni szeretné, az a Solarlux előtéthomlokzatát választja.

Még többet a balkonokról, homlokzatokról »
 cero-1089.jpg


"Keret nélküli" alumínium homlokzatok


Bizton állíthatjuk, hogy a nyílászáróban ma a CERO jelenti a király kategória csúcsát. Mozgatható üvegtáblák 15 m2 üvegfelületig, minimális látszó kerettel. Kétségtelen, hogy ez a megjelenés áll a modern építézeti törekvések középpontjában. A SOLARLUX CERO rendszere minden képzeletet felülmúló méreteivel, hihetetlenül könnyű mozgatásával és az építészek profi műszaki támogatásával emelkedik versenytársaai fölé.

Még többet a keret nélküli alumínium homlokzatokról >
(német nyelvű oldal)