szabadteri-konyha-fozes-a-szabadban
 • Nyitólap
 • Szabadtéri konyha - főzés a szabadban

Szabadtéri konyha - főzés a szabadban

Szabadtéri konyha – Freiluftküche® a konyha manufaktúra

A lakótér bővítése a természet irányába egyúttal az „outdoor living” élmény megteremtése napjaink egyik legmenőbb építészeti trendje. Alapvető elvárás ezen a téren, hogy a szabadtéri konyha kényelme semmivel se maradjon el nappalink vagy konyhánk megszokott kényelmétől.

Kinek ajánljuk a kültéri konyhákat?A Freiluftküche® szabadtéri konyháival megteremtheti otthonában új kedvenc helyét a családdal és a barátokkal, ahol a természet közelségének élvezete, az outdoor living élmény eddig soha nem látott dimenziókban valósulhat meg.

Szabdtéri konyháinkban egyszere élvezheti a kültér örömét és a beltér kényelmét. Finom ételek, jó beszélgetések, kellemes meleg, kényelem és szabadság – valódi életérzés mindenféle korlátok nélkül.

A Freiluftküche® egy valódi manufaktúra, ahol mindent egyedileg a mesteremberek pontosságával terveznek és alkotnak meg.

Itt a minőség iránti igény valóban nagybetűvel van írva, ami tudással és szenvedéllyel párosulva egy egészen csodálatos kézműves terméket hoz létre. Egy olyan szabdtéri konyhát, amit minden értelemben élvezni lehet.

Itt magától értetődően nincs két egyforma konyha, mert nincs két egyforma szakács sem. Ami azonos, az a milliméter pontosságú gyártás és a 365 napon át használható, 100%-ban időjárásálló konyha.

Kinek ajánljuk a Freiluftküche® szabadtéri konyhát?

 • Elsősorban azoknak, akik szeretnek szenvedélyesen főzni és élményként szeretnék megélni azt.
 • Akik szívesen megosztják a főzés örömét másokkal és azt társasági élménnyé akarják varázsolni.
 • Azoknak akik nem akarnak a nappali hátsó sarkában állva a konyhában „dolgozni”, miközben a család vagy a barátok felszabadultan beszélgetnek a teraszon.

A Freiluftküche® szabadtéri konyhája nem egy kerti grillező, hanem egy teljes értékű, valódi konyha, annak minden kényelmével és előnyével, amit az év 365 napján használhat.

Inspirációk szabadtéri konyha tervezéséhez

Nézze meg galériánkat melyben legszebb megvalósult munkáinkat ismerheti meg és inspirálódhat saját konyhájának megtervezéséhez.

Hogyan épül fel a Freiluftküche® szabadtéri konyhája?

A Freiluftküche® konyhája modulrendszerben épül fel. Az alap építőkő a bázis modul, mely az egyéni igényeknek megfelelően számos funkciós, kiegészítő modullal bővíthető.

Bázis modul

A bázis modul különböző szélességű (600-3200 mm) és 600 mm mélységű elemeit tetszés szerint kombinálhatjuk. Lehetőség van sarokelem kialakítására is.

A modulok munkalapja fekete Nero Assoluto-ból készül, ami egy rendkívül robusztus, külső hatásokra érzéketlen és könnyen gondozható gránit anyag. Ráadásul ez a természetes kő különlegesen hőálló és akár 600 °C hőmérsékletet is elvisel.

A korpusz a legjobb tengerálló alumíniumból készül, ami garantálja a magas korrózió állóságot és 8 mm anyagvastagság mellett a stabilitást is. A korpuszt hegesztés helyett kizárólag csavarokkal szereljük össze, ezért a hőmérséklet ingadozás (-50C- +70C semmilyen károsodást nem okoz a kültéri elemben.

A tengerálló alumínium olyan alumínium ötvözeteket jelent, amelyek ellenállnak a tengeri környezetben előforduló korrozív hatásoknak, mint például a sósvíz és a nedves környezet. Ezek az alumínium ötvözetek általában magasabb rezisztenciával rendelkeznek a korrózióval szemben, ami fontos a tengervíznek (pl. hajó) és az időjárásnak erősen kitett szerkezetek (pl. kültéri konyha) esetében.

2 részes bázis modul 4 részes bázis modul
Két modulos kültéri konyha Négy modulos kültéri konyha

 

Kültéri konyha fiókbetét

A bázis modult az alábbi tartozékokkal bővíthetjük:

 • ajtók
 • kihúzható fiókok
 • tömörfa polcok
 • egyéb kiegészítők (pl. fiók betét)

 

 

Kültéri konyha grill tűz modul

Grill-tűz modul

Ez a modul egyesíti a grillezés, a tábortűz és a hőforrás funkcióit.

Bal/Jobb/Egyenes modul

Ez a modul egy nyitott tűztér, a sarkon vagy a fronton elhelyezhető nyílással, mely a standard grill ráccsal grillezővé alakítható.

 

Kültéri konyha panoráma modul

 

Panoráma modul

Ez a modul a szigetkonyhák nyitott tűztere.

 

 

 

Kültéri konyha- kemence modul

 

Kemence modul

A kemence modul a bázis modulra ráépítve vagy akár szabadon állóan is, minden kert dísze lehet.

 

 

 

Kültéri konyha tűz modul

 

Tűz modul

Ez a látványos designelem üveggel kombinált gáz égő, mely természetes lánggal égve kellemes meleget áraszt.

 

 

 

Kültéri konyha grill modul

Grill modulok

Freiluftküche® kültéri konyhájában 5 különböző főző eszközt kínálunk, melyek integrálhatók a bázis modulhoz.

Big Green Egg , Gáz grill, WOK égő, Gáz főzőlap, Plancha

Kép: Különböző főzőeszközök egyidejű integrálása kültéri konyhába.

Kültéri konyha mosogató modul

Mosogató modul

A mosogató modul lehetővé teszi, hogy tisztán és kényelmesen dolgozhasson és ne kelljen folyton berohangálnia a házba.

 

 

 

Kültéri konyha fény modul

 

Fény modul

Egy hatásos „highlight” minden kültéri konyhában. Nem csak hangulatot, hanem elegendő fényt is biztosít a munkához a fény modul.

 

Kép: A fény modul egyedülálló hangulatot áraszt.

 

Melyek a Freiluftküche szabadtéri konyhájának előnyei?

Az alábbiakban összefoglaljuk legfontosabb érveinket a Freiluftküche® szabadtéri konyháira.

Grillezés és főzés egyben

Freiluftküche® szabadtéri konyhájában 6 különböző egymással kombinálható grillezési és főzési eljárást alkalmazhat. A bázis modulra építve szabadon rendezheti egymáshoz a munkaállomásokat, hogy az Önnek legoptimálisabb főzési munkamenetet alakíthassa ki.

Kimagasló élettartam – az örökség része

Az alkalmazott alapanyagok és technológiák lehetővé teszik, hogy a Freiluftküche® szabadtéri konyháját még unokái is használhassák.

Nyílt tüzek

A szabadtéri tűztereink megoldásait a régi kályhaépítő mesterek tudására alapoztuk, de maximálisan figyelembe vettük korunk biztonsági előírásait is.

Fény és elektromosság

Minden fényforrás és elektromos fogyasztó áramellátása egy a konyha részét képező biztonsági táblán keresztül történik, mely része a szolgáltatásunknak és megfelel a kültéri alkalmazásra.

Egyedi kivitelek

Manufaktúránk alkalmas abszolút egyedi kívánságok teljesítésére is.

Mikor használhatja a szabadtéri konyháját?

A szabadtéri konyha használati idejét lényegesen kibővítheti, ha gondoskodik annak időjárás elleni védelméről. Erre a célra A Solarlux üvegteraszain kívül választhat számtalan bioklimatikus vagy ponyvás pergola megoldásunk közül, melyekről a Terasz megoldások weboldalunkon tájékozódhat.

Komplex időjárásvédett kültéri konyha megoldásainkról az alábbi galériában inspirálódhat.

Mennyibe kerül a Freiluftküche® szabadtéri konyha?

Freiluftküche® szabadtéri konyháinak ára az egyedülálló műszaki megoldásokhoz, az értékállósághoz és hosszú élettartamhoz mérendő. Nem hasonlítható az épített kerti konyhákhoz, grillezőkhöz sem, mert azok mind élettertamban, mind látványban, mind pedig főzési élményben lényegesen kevesebbet nyújtanak.

S1 exkluzív M1 exkluzív L1 exkluzív
Kültéri konyha S1 kivitel Kültéri konyha M1 kivitel Kültéri konyha L1 kivitel
14.280,- EUR + ÁFA-tól 26.250,- EUR + ÁFA-tól 38.550,- EUR + ÁFA-tól

 

A megadott kivitelek csak példák és nagyságrendi irányárként tekintendők, szállítási és szerelési költségek nélkül.

Pontos információért és ajánlatkéréshez keresse értékesítő kollégáinkat.

KAPCSOLAT »
 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest

  • Profi cég, profi szakemberekkel, profi, minőségi termékekkel.Nagyon készségesek, értik a szakmájukat, nagyon jó és hasznos tanácsokkal szolgáltak. Sok olyan termék elérhető náluk ami máshol nincs. Ajánlom a céget mindenkinek.

   Zoltán, Mogyoród

  • Üvegtetős teraszt terveztek és építettek nekünk. Felmérésben és tanácsadásban is segítettek, végig precízen, nyitottan, a lehetőségeinkre és adottságokra tekintettel. A gyártásra várni kellett, de ezt tudtuk előre, viszont a kivitelezés gyorsan (két nap alatt) befejeződött. Elképesztő jó minőség, nem bántuk meg - semmi probléma nincs vele (8 hónap tapasztalat alapján). Csak ajánlani tudom!

   Losonczy Gergely, Budapest

  • Köszönjük a munkájukat - a tapasztalataim szerint kevés az olyan szállító ebben az iparágban, akikkel ilyen gördülékeny az együttműködés, illetve ahol nemcsak az értékesítésen vannak jó emberek, hanem a megvalósítási csapatban is. Az Önök csapata pedig ilyen, akik nagyon precízen dolgoztak és eközben emberiek. udvariasak voltak. Köszönet érte!

   Bóna Gábor, Budapest

  • Minden rendben zajlott. Elégedett voltam a teljes folyamattal. Egy loggiat alakítottunk át télikertté egy elhúzható üvegajtó beépítésével. Mindenkinek ajánlom a céggel való kapcsolatfelvételt, aki minőségi alapanyagokból profi kivitelezést szeretne.

   Ella, Budapest