hoszigetelt-telikertek-arnyekolasa

Hőszigetelt télikertek árnyékolása

A télikertek elengedhetetlen tartozéka az árnyékolás, ami nem helyettesíthető semmi mással. Még hővédő üvegezéssel sem, annak ellenére, hogy sokan ezt gondolják. Ez ugyanis olyan, mintha csak félig zárnánk el egy csapot és azt gondolnánk, hogy nem fog megtelni vízzel az alatta levő vödör. Pedig meg fog, csak lassabban.

Ezen felül a hőszigetelt télikertek esetén az oldalsó árnyékolásoknak is sokkal nagyobb a jelentősége, mint a hőszigetelés nélkülieknél. Különösen a lakótérként használt télikerteknél nélkülözhetetlenek, ahol az oldalfalak déli, vagy délnyugati irányba néznek.

  • uveg-feletti-arnyekolasok
  • Üveg feletti árnyékolások

   Hőszigetelt télikertek esetén az üvegtető árnyékolását időjárás védelemmel ellátott külső textilárnyékolóval oldjuk meg. Választékunkban két német prémium gyártó termékei közül választhat.

  • Oldalsó, külső árnyékolások

   Déli és dél-nyugati fekvésű télikertek esetén nem lehet lemondani ezekről az oldalsó árnyékolásokról, még akkor sem, ha jelentős beruházást igényelnek. A Solarlux rendszer részeként itt is ajánljuk a gyári SLM 300 típusú textilárnyékolót, de számos típus közül választhat a Markilux kínálatából is.

  • oldalso-kulso-arnyekolasok
  • oldalso-belso-arnyekolasok
  • Oldalsó belső árnyékolások

   Az oldalsó belső árnyékolások között ajánlunk gyári pliszé rendszereket és motoros belső rolettákat is. Ezek felhasználási lehetősége azonban korlátozott, mivel nem akadályozzák meg a hőenergia bejutását a télikert belsejébe. Ezért ezeket inkább belátás elleni védelemként ill. csak a keleti oldalra ajánljuk.

 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.