oldalfalrendszerek

Oldalfalrendszerek

A télikertek nyílászáróinak választásakor a szempontok némileg eltérnek egy hagyományos családi házhoz viszonyítva. Itt ugyanis a hőtechnikai paraméterek mellett az elsődleges szempont az, hogy a nyílászárók kerete a lehető legkeskenyebb legyen azért, hogy minél nagyobb üvegfelületeket, azaz jobb kilátást kapjunk.

Ugyancsak fontos, hogy a nyílászárók és a télikert profiljainak (lábak, ereszek, tartógerendák) csatlakozása egymáshoz legyen optimalizálva, mert csak így valósítható meg a takarólécek nélküli tökéletes illesztés. Ez elengedhetetlen az igazi „télikert élmény” elérése érdekében.

A Solarlux kínálatában megtalálhatók a fix, a nyíló, az eltolható és a harmonika rendszerű nyílászárók alumínium, fa és alu-fa kivitelben is. Az igényeknek legmegfelelőbb oldalfalrendszer kiválasztása nagyfokú körültekintést igényel. Figyelembe kell venni nemcsak a hagyományos lakberendezési szempontokat, mint a bútorozás és a közlekedési utak, hanem egyéb a télikert funkcionalitásával összefüggő kérdéseket is. Ilyenek például az oldalfalak nyithatósága, az árnyékolás, a tervezett szellőztetés módja és a télikert lábainak pozíciója.

Javasoljuk, hogy a végső döntését csak egy mindenre kiterjedő személyes konzultáció, ill. az egyes terméktípusok előnyeinek és hátrányainak megismerése után hozza meg.

A hőszigetelt télikertekhez az alábbi oldalfal típusokat ajánljuk

  • fix-es-nyilo-ablakok-ajtok
  • Fix és nyíló ablakok, ajtók

   Ezeket a fix vagy nyitható ablakelemeket elsősorban a belső lakótérként funkcionáló télikertek oldalelemeiként ajánljuk. De alkalmazásra kerülnek szinte minden télikertben a tető alatti oldalsó háromszögek lezárásában. A keskeny, modern formavilágú profilrendszer jó kilátást és kecses megjelenést biztosít.

  • Harmonika ajtók

   A harmonika ajtók lehetővé teszik a télikert oldalfalak 100%-os nyithatóságát, ami a nyári időszakban fontos a nem csak belső lakótérként (pl. háló, dolgozó, nappali) funkcionáló télikertek használhatósága érdekében. A termékek minden paraméterüket tekintve kiemelkednek a piaci kínálatból. Kiváló hőszigetelési képesség, vízzárás, szélállóság, betörésvédelem, keskeny profilszélességek, számos padlócsatlakozási lehetőség, és végtelen nyitási opciók jellemzik ezeket a nyílászárókat.

  • harmonika-ajtok
  • sl160-es-sl-179-emelo-tolo-ajtok
  • SL160 és SL 179 emelő-toló ajtók

   Az alumínium, vagy fa-alu emelő-toló ajtók alkalmazásával nagy fesztávolságokat tudunk nyithatóvá tenni, miközben a hatalmas üvegfelületek nagy átláthatóságot biztosítanak. Az alacsony küszöbmagasság akadálymentes közlekedést tesz lehetővé ki és befelé is.

  • CERO vékony keretes tolóablakrendszer

   Ezt az ablakrendszert csak azoknak ajánljuk, akiknek megéri, hogy lényegesen több pénzért, kevesebbet kapnak. No, nem minőségben és komfortban, hanem a látható keretszélességeket illetően. A mindössze 35 mm profilszélesség impozáns látványt és maximális átláthatóságot kínál.

  • cero-vekony-keretes-toloablakrendszer
 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.