oldalfalrendszerek

Oldalfalrendszerek

A Solarlux üvegtetői különböző típusú oldalfalakkal hőszigetelés nélküli télikertekké bővíthetők. Az oldalfal típusok közös jellemzői, hogy azok kifogástalanul illeszkednek a meglévő tetőrendszerhez, azzal esztétikailag tökéletes egységet alkotnak.

Fontos megjegyezni, hogy a hőszigetelés nélküli üvegtetőkhöz kínált oldalfalrendszerek többnyire keret nélküli üvegezések, ahol a legfőbb cél nem a hőszigetelés, hanem a minél nagyobb fokú átláthatóság, a természet közelségének biztosítása. Bár az oldalfal üvegezések többsége keretes kivitelben is létezik, sőt akár hőszigetelő üveg fogadására is alkalmas, ennek ellenére nem beszélhetünk ezeknél a télikerteknél hőtartó képességről.

A Solarlux kínálatában megtalálhatók a fix, az eltolható, a lapozható és a harmonika rendszerű oldalfalak.

Az igényeknek legmegfelelőbb oldalfalrendszer kiválasztása nagyfokú körültekintést igényel. Ehhez a helyi adottságok figyelembevételén túl szükség van a tervezett használati mód alapos elemzésére. Javasoljuk, hogy a végső döntést csak egy mindenre kiterjedő személyes konzultáció, ill. az egyes terméktípusok előnyeinek és hátrányainak megismerése után hozza meg.

A hőszigetelés nélküli télikertekhez az alábbi oldalfal típusokat ajánljuk

  • sl20-eltolhato-uvegfalak
  • SL20 eltolható üvegfalak

   Az SL20 (vagy a keretes kivitelű SL20R) tolható üvegfalak alsó megtámasztásúak, így súlyukkal nem terhelik a födémet, vagy a tető ill. pergola rendszert. Ez főként ott előnyös, ahol már meglévő, ismeretlen statikai teherbírású szerkezetbe (pl. fa pergola) kell őket beépíteni. Az üvegtáblák különböző síneken mozognak, nyitott állapotban egymás mögé csúsznak, ezért nem képesek a teljes nyílást átjárhatóvá tenni. Nagy előnye, hogy utólagos, kész burkolat esetén könnyű átjárhatóságot biztosít az alacsony küszöbmagasság miatt.

  • SL 25 lapozható üvegfalak

   Az SL25 (és a keretes kivitelű SL25R) tolható és kifordítható (avagy lapozható) üvegfalak felső függesztésűek, így a beépítéskor figyelembe kell venni a tartórendszer terhelhetőségét. Solarlux üvegtető esetén ez automatikusan ellenőrzésre kerül. Nem csak egyenes vonalban telepíthető, így íves, vagy tört vonalú teraszokhoz is alkalmazható. A szárnyak a sarkokon is átfordíthatóak, így több módon is lehet őket parkoltatni. A számos állítási opció miatt jól kompenzálja az építési tűréseket, így a mozgatása nagyban védett beszorulás és elakadás ellen.

  • sl-25-lapozhato-uvegfalak
  • sl35-es-sl45-harmonika-ajtok
  • SL35 és SL45 harmonika ajtók

   Ezek az alu keretes nyílászárók jó opciót jelentenek a hőszigetelés nélküli télikertekhez, vagy az épített tetők alatti nyílások lezárásához, ahol nincs szükség a teljes szélességben történő nyithatóságra. A hőhídas profilrendszer miatt a lezárt helyiségek nem fűthetőek, de a peremes ütközésű profil kiváló légzárást és vízzáróságot biztosít. Hőszigetelő üvegezéssel a lezárt helyiség ideiglenesen temperálható, azonban nagy külső és belső hő különbség esetén fokozott kondenzvíz képződéssel kell számolni.

  • SL 142 alu keretes emelő-toló ajtó

   Az SL 142 alumínium emelő-toló rendszere elsősorban ott alkalmazható jól, ahol nem követelmény a kiugróan magas hőszigetelési érték és nincsenek extrém magassági igények. Így például 2200 mm szerkezeti magasságig ragyogó választás hőszigetelt, vagy akár hőszigetelés nélküli télikertekbe, vagy temperált helyiségek lezárására is. Kiváló víz és szélállósága széleskörű felhasználhatóságot biztosít.

  • sl-142-alu-keretes-emelo-tolo-ajto
 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.