mi-rejlik-a-solarlux-markanev-mogott

Mi rejlik a Solarlux márkanév mögött?

Érthető, hogy a Solarlux télikert márka esetében keveseket hoz lázba az eredet történet, hiszen nem egy kalandos életet élő repkedő szuperhősről beszélünk. Ugyanakkor olyan időszakban élünk, amikor borzasztóan szükségünk van előremutató példákra (és hősökre) a tudatos és fenntartható életvitel kialakításában. Egyéni szinten szerencsére már rengeteg ilyen pozitív kezdeményezés mögé állhatunk be, azonban a nagyobb gazdasági egységeknek – legyen ez például egy nyílászáró gyártó üzem- még van mit tenniük e téren.

A Solarlux egy több mint 35 éves múltra visszatekintő különleges családi vállalkozás. Neve a kezdetektől fogva összeforrt a kimagasló minőséggel az üvegezett harmonika ajtók, a télikertek és a homlokzati megoldások területén. A Herbert Holtgreife által Alsó-Szászországban alapított vállalatot ma már a fia, Stephan vezeti. Jelenleg kereken 900 elkötelezett és ötletekkel teli munkatárs áll világszerte nap, mint nap a családi vállalkozás sikere mögött.

Ennek eredményeként építészek, beruházók, szakipari vállalkozók, magánvásárlók és lakásfejlesztők egyaránt a legmagasabb szintű szolgáltatást és műszakilag tökéletes termékeket várhatnak a Solarluxtól és a kereskedelmi partnereitől.

A Solarlux gyártó komplexuma Melle-ben, madártávlatból

A Solarlux gyártó komplexuma Melle-ben, madártávlatból

A fenntarthatóság színhelye, a Solarlux Campus

2016 szeptemberében izgalmas eseménynek lehettünk tanúi az Osnabrück melletti Melle-ben, mert megnyitott az igazi mesterműnek számító új gyártó- és kereskedelmi központ, a Solarlux Campus. Mivel korábban több különböző helyen történt a gyártás, az új központi gyártócsarnok egyesítette és optimalizálta a gyártási folyamatokat. És, ahogy ez a Solarluxra jellemző, a látványt sem aprózták el, mert a Campus új mérföldkövet teremtett az ipari építészetben, mind a fenntarthatóságban, mind a formavilágban.

A Campus mérete már az építés során is számos kihívást okozott. Összesen 58.000 m2 alapterületen kellett elhelyezni a fejlesztés és kutatás, a gyártás, a raktározás, valamint a logisztika és az ügyvitel több, mint 900 dolgozóját.

Pillanatkép a gyártósorról

Pillanatkép a gyártósorról

Tervezett jövőkép, hogy a gyerekeinknek is maradjon

A cég filozófiájában hangsúlyosan megjelenik „a holnapra is gondolunk” hozzáállás, amit nem csak a gyártási folyamatokra, de magára a gyártóhely kialakítására is alkalmaztak. A környezet védelme a Solarluxnál kiemelt helyen szerepel.

Ezért a Campus energiaellátásának fontos sarokpontja a geotermikus energia felhasználása. Annyira, hogy Észak-Németország egyik legnagyobb geotermikus erőművét építették meg, amiben összesen 79 db  80 méter mélyre hatoló szonda biztosítja a hőenergiát a fűtési rendszerhez. Így 300 KW energiát nyernek a téli fűtéshez és a nyári hűtéshez, amivel hozzájárulnak a környezet védelméhez.

Napelemek a gyártócsarnok tetején

Napelemek a gyártócsarnok tetején

Ugyancsak egyedülálló a Campus előcsarnokának fűtési és hűtési megoldása, amit az un. betontest aktiválással oldottak meg. Egy 150 km hosszúságú csővezetéket helyeztek el az épület betonszerkezetében, ez biztosítja a geotermikus energia áramlását a falakban.

Az energiaellátás másik fontos pillére a gyártócsarnokok tetején elhelyezett 3800 m2 felületű napelem park által termelt energia, ami évente 415000 kg CO2 kibocsátást szüntet meg.

Külön említést érdemel még a Campus külső területeinek kialakítása. Az általában divatos gyepszőnyegek helyett itt meghagyták az őshonos növényeket. Így többek között 520 fa, 4800 m2 cserje és bokor, valamint 4600 m2 talajtakaró növényzet található ezeken a részeken. A vadvirágokkal teli réteken még egy saját méhkaptárt is elhelyeztek, hogy finom, házi mézet készíthessenek.

Bármennyire is porondon van manapság a környezetvédelem és a fenntarthatóság, még mindig többen gondolják azt, hogy az egyéni döntések és cselekedetek nem igazán eredményeznek változást. Pedig mint tudjuk, ha mindenki a maga szintjén elkezd akár csak apránként máshogyan vásárolni, azzal nagyot léphetünk előre.

Ez a hozzáállás mutatkozik meg a Solarlux termékeiben, amik egyáltalán nem a manapság kényelmes ‘fast fashion’ trend jegyében születnek, hiszen több évtizedes használatra tervezik őket, fenntartható módon.

Látogasson el Ön is a Solarlux Campusra

Az alábbi videóban Önt is végigvezeti Stephan Holtgreife a Campuson, ha esetleg szívesen megnézné, hogy hol készülne akár az Ön leendő télikertje is.

Vagy foglaljon időpontot a Mantu saját bemutatótermébe, ahol számos Solalrux terméket nézhet meg beépített, kipróbálható állapotban.

IDŐPONTFOGLALÁS

Következő cikkarrow-right
 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest

  • Profi cég, profi szakemberekkel, profi, minőségi termékekkel.Nagyon készségesek, értik a szakmájukat, nagyon jó és hasznos tanácsokkal szolgáltak. Sok olyan termék elérhető náluk ami máshol nincs. Ajánlom a céget mindenkinek.

   Zoltán, Mogyoród

  • Üvegtetős teraszt terveztek és építettek nekünk. Felmérésben és tanácsadásban is segítettek, végig precízen, nyitottan, a lehetőségeinkre és adottságokra tekintettel. A gyártásra várni kellett, de ezt tudtuk előre, viszont a kivitelezés gyorsan (két nap alatt) befejeződött. Elképesztő jó minőség, nem bántuk meg - semmi probléma nincs vele (8 hónap tapasztalat alapján). Csak ajánlani tudom!

   Losonczy Gergely, Budapest

  • Köszönjük a munkájukat - a tapasztalataim szerint kevés az olyan szállító ebben az iparágban, akikkel ilyen gördülékeny az együttműködés, illetve ahol nemcsak az értékesítésen vannak jó emberek, hanem a megvalósítási csapatban is. Az Önök csapata pedig ilyen, akik nagyon precízen dolgoztak és eközben emberiek. udvariasak voltak. Köszönet érte!

   Bóna Gábor, Budapest

  • Minden rendben zajlott. Elégedett voltam a teljes folyamattal. Egy loggiat alakítottunk át télikertté egy elhúzható üvegajtó beépítésével. Mindenkinek ajánlom a céggel való kapcsolatfelvételt, aki minőségi alapanyagokból profi kivitelezést szeretne.

   Ella, Budapest

 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.