a-solarlux-telikert-siker-titka-mindent-egy-kezbol
 • Nyitólap
 • Blog
 • A Solarlux télikert siker titka: mindent egy kézből

A Solarlux télikert siker titka: mindent egy kézből

A Solarlux télikert márkanév mögött nem csak elkötelezett emberek és egy fantasztikus gyártóhely található, hanem egy egyedülálló üzleti modell is, ami alapvetően eltér a versenytársakétól. Annak, aki nem ismeri az alumínium nyílászárók és télikertek gyártásának folyamatát, bizonyára magyarázatra szorul a fenti kijelentés rendkívüli fontossága.

Abból indulunk ki, hogy az alumínium nyílászárók és télikertek gyártása félkész alumínium profilokból történik. A profilokból a gyártmánytervnek és a gyártási technológiának megfelelően készülnek a nyílászárók.

A vezető nagy profilgyártók saját maguk készítik a gyártmánytervet (azaz ők a rendszergazdák), melyet a feldolgozók rendelkezésére bocsátanak. A feldolgozó, gyártó üzemek rendszerint kisebb vállalkozások, akik a legritkább esetben vállalkoznak saját gyártmányok kifejlesztésére, inkább a rendszergazdák útmutatása szerint gyártanak.

Egy legyártott, összeszerelt üvegtető váza az új Solarlux gyártócsarnokban

Egy legyártott, összeszerelt üvegtető váza az új Solarlux gyártócsarnokban

A profilmárka nem egyenlő a nyílászáró márkával

Tehát amikor valaki pl. Schüco ablakot vásárol, akkor az azt jelenti, hogy az ablak profilját a Schüco fejlesztette és gyártotta. A termékfejlesztést és a gyártmánytervet is a profil gyártója (példánkban a Schüco) végezte el. A nyílászáró gyártók feladata ebben az esetben mindössze annyi, hogy a profilfejlesztők és rendszergazdák által megadott irányelvek betartása mellett elkészítsék a profilokból a nyílászárókat.

Talán a laikusok számára is érezhető a fentiekből, hogy a jó minőségű késztermékhez nem csak jó alapanyag és jó rendszer szükséges, hanem magas fokú gyártási fegyelem is. Nos, ez utóbbi az, amire a nagynevű, márkás profilgyártóknak sajnos semmilyen befolyása sincs. Így sok esetben hiába írják rá egy prémium alumínium nyílászáróra a márkanevet, ha a gyártás során nem tartották be a legalapvetőbb technológiai előírásokat sem.

Ezért kimondhatjuk, hogy az alumínium nyílászárók és télikertek gyártásában nem csak az alumíniumprofil minősége, de a gyártóhely „minősége” is döntő. A gyártóhelyek „minőségét” különböző tanúsítványok igazolják.

Így működik egy hagyományos télikert gyártó

Az alumínium télikertek gyártása és értékesítése hat fő részfeladatra osztható:

 1. Profilfejlesztés és profilgyártás
 2. Termékfejlesztés
 3. Télikert tervezés
 4. Télikert gyártás
 5. Értékesítés
 6. Szerelés és szerviz

A fenti feladatokból az első kettőt a profilgyártók, míg a 3-6. pontokat a termék gyártói ill. kereskedői végeznek el.

Óriási, látványos bemutatóterem és oktatóközpont a Solarlux Campuson

Óriási, látványos bemutatóterem és oktatóközpont a Solarlux Campuson

És így működik a Solarlux télikert gyártása

Egészen más a helyzet a Solarlux esetében. Az évente legyártott 2500 db Solarlux üvegterasz és a közel 1000 db Solarlux télikert már elegendő mennyiséget jelent ahhoz, hogy a Solarlux saját profilt fejlesszen és gyártasson a saját termékeihez.

Vagyis a Solarlux esetében a termékhez készül a profil és nem a profilhoz a termék. Ezáltal a télikert gyártás mind a hat részfeladata egy kézben összpontosul. Ennek következményeképpen az egyes részterületek tapasztalata és tudása is egy kézben marad, ami a vevői igények magasabb szintű kiszolgálását teszi lehetővé.

Ez a gyártási volumen akár a százszorosa is lehet egy átlagos nagyságú gyártóhoz képest, így nem csoda, hogy ilyen rendkívüli mennyiségű tapasztalat és tudás birtokában vannak.

A Campuson rendszeresen tartanak továbbképzést mérnökeink és beépítő szakmebreink számára.

A Campuson rendszeresen tartanak továbbképzést mérnökeink és beépítő szakembereink számára

Csak az értékesítésbe és a szerelésbe vonnak be partnereket, amely franchise jellegű rendszerben történik, azért hogy a gyártási helytől távol eső vevőkört is ki tudják elégíteni. A Quality Partner program keretében ezek a kiemelt partnerek, így a Mantu Ajtóstúdió Kft. munkatársai is folyamatos képzésben és oktatásban részesülnek, hogy a Solarluxéval azonos minőségű szolgáltatást tudjanak nyújtani.

Ez a garancia arra, hogy akár Németországban, akár az Egyesült Államokban, akár a Közel-Keleten, akár éppen Budapesten vásárol valaki Solarlux télikertet, ugyanazt a magas színvonalú szolgáltatást kapja.

arrow-leftElőző cikk Következő cikkarrow-right
 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest

  • Profi cég, profi szakemberekkel, profi, minőségi termékekkel.Nagyon készségesek, értik a szakmájukat, nagyon jó és hasznos tanácsokkal szolgáltak. Sok olyan termék elérhető náluk ami máshol nincs. Ajánlom a céget mindenkinek.

   Zoltán, Mogyoród

  • Üvegtetős teraszt terveztek és építettek nekünk. Felmérésben és tanácsadásban is segítettek, végig precízen, nyitottan, a lehetőségeinkre és adottságokra tekintettel. A gyártásra várni kellett, de ezt tudtuk előre, viszont a kivitelezés gyorsan (két nap alatt) befejeződött. Elképesztő jó minőség, nem bántuk meg - semmi probléma nincs vele (8 hónap tapasztalat alapján). Csak ajánlani tudom!

   Losonczy Gergely, Budapest

  • Köszönjük a munkájukat - a tapasztalataim szerint kevés az olyan szállító ebben az iparágban, akikkel ilyen gördülékeny az együttműködés, illetve ahol nemcsak az értékesítésen vannak jó emberek, hanem a megvalósítási csapatban is. Az Önök csapata pedig ilyen, akik nagyon precízen dolgoztak és eközben emberiek. udvariasak voltak. Köszönet érte!

   Bóna Gábor, Budapest

  • Minden rendben zajlott. Elégedett voltam a teljes folyamattal. Egy loggiat alakítottunk át télikertté egy elhúzható üvegajtó beépítésével. Mindenkinek ajánlom a céggel való kapcsolatfelvételt, aki minőségi alapanyagokból profi kivitelezést szeretne.

   Ella, Budapest

 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.