AVANTGARD télikert- a természet erejével

Az anyagválasztással tovább fokozhatja egy télikert természet közeliségét, ha a kissé technokrata érzetű alumínium vázszerkezet helyett fa tartószerkezetet választ.

A fa az elmúlt évszázadok alatt bizonyította már micsoda nagyszerű építőanyag. Kiváló hőszigeteléssel és rendkívüli stabilitással rendelkezik.

A fa szépsége és eleganciája azonban csak akkor tud érvényre jutni, ha megmunkálása nem „baltával” történik. Éppen ezért a SOLARLUX nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az AVANTGARD télikert tetőszerkezetének szaruit és szelemenjeit „bútorminőségben” készítse el. Ez tökéletes felületkezelést, pontos illesztéseket és láthatatlan rögzítéseket követel meg.

AVANTGARD fa télikert részlet

AVANTGARD fa télikert részletA lakkozott furnér rétegelt szaruk és szelemenek felületi megmunkálásának minősége egy bútoréval egyezik meg. Nem látszódnak csavaros rögzítések. Az oldalsó üvegburkolat extra védelmet kínál az időjárás ellen.

„Baltával” faragott télikert

„Baltával” faragott télikert


Lazúrozott, tömör fagerendák, csaphornyos illesztésekkel, látszó csavarozással. A felület megmunkálási minősége egy ácsszerkezetnek felel meg.

A fény életerő és energia, a mindennapi életünk elengedhetetlen része. Ha kevés van belőle, akkor levertek és rosszkedvűek vagyunk. Egy télikert beruházás legfőbb célja, hogy minden időjárási körülmény között a maximális mennyiségű fényhez és energiához juttassuk magunkat. Egy olyan lakótérhez, amiben kellemes lakókörnyezetet tudunk teremteni magunknak, családunknak, vagy barátainknak, ahol pihenhetünk és kikapcsolódhatunk, vagy ahol egyszerűen csak jól érezhessük magunkat, feltöltődhessünk, és amiben szívesen tartózkodunk.

Amikor a vásárlás előtt a különböző gyártmányú és típusú télikerteket összehasonlítja, ne csak az árkülönbségekre figyeljen. Tegye fel mindig a kérdést, hogy szívesen töltene-e 1-2 órát az adott télikertben? Ha az ár kedvező, de a válasza nemleges, akkor keressen tovább!

Választható méretek és kivitelek


A fa AVANTGARD hőszigetelt üvegtetők az Ön megrendelése alapján készülnek. Az AVANTGARD tető maximális mérete 9 x 5 m a fél nyeregtetős kivitelben.
Nagyobb méretű télikertek gyártására egyedi tartószerkezet tervezésével van lehetőség.

AVANTGARD fa szarus üvegtető


Teljes körűen hőszigetelt alumínium tetőrendszer, belső statikával és gravitációs kondenzvíz elvezetéssel.

Választható tetőformák:

Az AVANTGARD tetőrendszernél szinte csak a fantázia szab határt a megvalósítható tetőformákat illetően.
Üvegezés


A AVANTGARD hőszigetelt tető rendelhető 2 és 3 rétegű hőszigetelt üvegezéssel is. A kétrétegű üveg hőszigetelési értéke Ug= 1,1 W/m2K, a háromrétegű üvegé pedig Ug=0,7 W/m2K.
A hőszigetelő képesség megválasztásánál érdemes mérlegelni, hogy a többrétegű üvegek súlya nagyobb terhelést jelent a télikert tartószerkezete számára. Ilyenkor kisebb áthidalásokkal és több letámasztással kell számolnunk. A súly növelésével a költségek is meredeken emelkednek, mivel egyre több statikai megerősítésre van szükség.

A SOLARLUX AVANTGARD plus télikertek műszaki tulajdonságaiMilyen előnyei vannak a Solarlux AVANTGARD télikerteknek?


pipa.pngMindössze 5°-os tetőlejtés
– lehetővé teszi, hogy korlátozott magasságú falcsatlakozás esetén se legyen a tető széle túl alacsonyan


pipa.pngFurnértechnológiájú ragasztott tartók - nagy fesztávolságok áthidalását teszi lehetővé letámasztás nélkül


pipa.pngAlumínium borítás a szaru külső oldalán - megvédi a fát az időjárás károsító hatásaitól, ezért megnöveli az élettartamot és csökkenti a karbantartási igényt


pipa.pngA télikert rendszeren belül nincsenek külön tömítések - nem öregednek el tömítések, így a tömítettség mindig tökéletes marad


pipa.pngLépcsős vízelvezetés - a szaruk és az osztóbordák között lehetővé teszi a gravitációs vízelvezetést


A furnér ragasztású szaruk


Egy faszerkezetű télikert vázszerkezetével szemben alapvető elvárás a stabilitás és a mérettartósság. Még az egyébként kiváló tulajdonságú rétegragasztott faszerkezetek sem felelnek meg mindig a követelményeknek (merevség, mérettartósság), ezért az AVANTGARD télikert tartószerkezeteit az un. LVL technológiával gyártják. Ez azt jelenti, hogy a rétegragasztást nem fa rétegekből, hanem furnérlemezekből készítik, ami mintegy 30%.kal nagyobb merevséget és stabilitást biztosít.

Opcionális télikert kiegészítők

Az opcionális kiegészítőkről bővebb információt az Opciós télikert kiegészítők oldalon talál.
Oldalfalak, nyílászárók


Az AVANTGARD télikertek oldalainak lezárására válasszon az alábbi nyílászáró rendszerek közül. A különböző funkciójú nyílászárók kiválasztásakor törekedjen a minél nagyobb felületek nyithatóságára, mert ez különösen a nyári időszakban segít a kellemesebb klíma megőrzésében. Minimálisan kialakítandó nyitható felületként az oldalfalak 30%-nak nyitása javasolt.

Fa nyílászárók Avantgard télikertben


Fa nyílászárók Avantgard télikertben

Választható fa nyílászárók AVANTGARD télikerthez:

 • fix fa ablakelemek: SL68HA
 • nyitható fa ablak és ajtóelemek: SL68HA típusú nyíló és bukó-nyíló ablakok, ajtók
 • fa harmonika ajtók: SL67 és SL 78 fa harmonika falak

A SOLARLUX fa nyílászárók nagy előnye, hogy a benntartózkodók szabad kilátását a legkevésbé akadályozzák, és nem keltik a bezártság érzetét. A SOLARLUX nyílászárók ezt az alábbi tulajdonságaikkal biztosítják:
 • nagy fesztávolságú nyílások letámasztások nélkül
 • nagy üvegfelületek
 • rendkívül keskeny profilszélességek
 • nagy szerkezeti magasságok (akár 2800 mm)

 


Télikert belső klíma


A megfelelő belső klíma kialakításában az árnyékolásnak és a szellőzésnek van óriási jelentősége. Az árnyékolás fontosságáról az AKZENT plus télikert leírásánál olvashat részletesen.

A télikertben való tartózkodás csak akkor jelent kellemes élményt, ha a hőmérséklet és a belső páratartalom megfelel a lakókörnyezetben előírt 20 C°, és a 40-60%-os értékeknek.

Fontos megértenie, hogy egy télikert épületfiziológiai szempontból teljesen másképpen viselkedik, mint egy téglából épített épület, ezért sokkal nagyobb odafigyelés és tapasztalat szükséges a tervezéshez. Sokszor nem elég az árnyékolás, vagy az elegendő mennyiségű nyitható felület kialakítása, hanem szükség lehet külön szellőző rendszerek, akár bonyolult vezérlések beépítésére is. A kialakítandó megoldás minden esetben függ az Ön életvitelétől, attól, hogyan fogja használni a télikertjét. Ebben a témában érdemes részletesen tájékozódnia a szakemberektől.


Mikor érdemes hőszigetelt télikertben gondolkodnia?


Az alábbi cikkünkben megfogalmaztuk azokat a legfőbb vevői igényeket, amelyek egy télikert beruházást indokolhatnak.


Mennyibe kerül egy télikert megépítése?

A télikertek építési költségeiről az alábbi írásunkból tájékozódhat. A fa szerkezetű télikertek ára kb. 20-25%-kal magasabb az alumínium télikertekhez képest.Ha már konkrét elképzelése van, és tudja a beruházás várható nagyságrendjét, forduljon hozzánk ajánlatkérésével.

Hogyan zajlik egy télikert megépítése?


Egy télikert beruházás menetéről az alábbi cikkünkből tájékozódhat.


Miért válasszon AVANTGARD télikertet?


Ha eldöntötte, hogy egy lakótérként is szolgáló hőszigetelt télikertet szeretne építeni, akkor az alábbi indokok miatt ajánljuk az AVANTGARD télikertet:
 • Az AVANTGARD télikert külső tetőszerkezete a belső statikának köszönhetően teljesen sík, és homogén.
 • A filigrán, elkeskenyedő szaruprofilok még több fény bejutását teszik lehetővé.
 • Az AVANTGARD típusból rendkívül sokféle alapterület és forma megépíthető, így nem kell kompromisszumokat kötnie a tervezésnél.
 • Integrálható gyári világítás rendszert választhat.
 • A Solarlux harmonika falak különlegesen nagy fesztávú oldalnyitásokat tesznek lehetővé.
 • A nyílászárók profilszélességei rendkívül keskenyek, így maximális kilátást biztosítanak.
 • Az AVANTGARD tető és a Solarlux oldalfalak egy egységes rendszer részei, így tökéletesen illeszkednek egymáshoz, ami kiváló hőszigetelést biztosít.

Nézze meg még egyszer képgalériánkat és ellenőrizze le állításainkat!Egy vevőnk véleménye, aki már az AVANTGARD télikert mellett döntött:


„Régóta tervezgettük a feleségemmel egy télikert építését. Azonban idegenkedtünk az alumínium hidegségétől, ezért mindig csak halogattuk a döntést. Amikor megláttam az AVANTGARD télikertet rögtön tudtam, hogy ez a mi télikertünk. Megfogott a fa csodálatos megmunkálása, a minden igényt kielégítő műszaki megoldások tömkelege. Ma már nem is értem, hogyan lehettünk meg korábban télikert nélkül.”

Úgy gondolja, hogy az alumínium nem illik az Ön házának stílusához? Akkor az AVANTGARD az Ön télikertje. Ne késlekedjen, kérjen ajánlatot még ma!


AJÁNLATKÉRÉS