telikertek-futese-infra-hosugarzoval

Télikertek fűtése infra hősugárzóval

A hőszigetelés nélküli télikertek egyik nélkülözhetetlen tartozéka egy hősugárzó, amely a kellemessé teszi a télikertben való tartózkodást a hűvös estéken vagy évszakokban is. Mint minden egyéb termék esetén itt óriási választékkal és árszórással találkozhat. Szóval vevő legyen a talpán, aki eligazodik ebben a dzsungelben.

A kínálatunk összeállításakor úgy döntöttünk, hogy a Solarlux télikertekhez csakis a legmagasabb komfort igényeket kielégítő hősugárzó jöhet szóba. A kiválasztáskor három alapvető célt fogalmaztunk meg:

 • teremtsen kellően kellemes hőérzetet anélkül, hogy „leégetné az ember haját”
 • megjelenése és designja illeszkedjen egy minőségi élettérhez
 • a szemnek kellemes, minimális infra vörös kibocsátása legyen

A fenti szempontokat maximálisan kielégítik a Heatscope hősugárzók, melyeknél nem csak a stílusos design és az innovatív technológia áll az előtérben, hanem mindenekelőtt az a tény, hogy világviszonylatban is a Heatscope rendelkezik a legjobb hőkibocsátással az infravörös fűtési rendszerek között. Különösen kiemelendő ebben az összefüggésben, hogy ezt a kiemelkedő fűtési teljesítményt minimális energiaveszteség mellett éri el.

A fenti kritériumok alapján esett a választásunk a Heatscope hősugárzókra. A különböző modellek műszaki paramétereit az alábbi táblázat tartalmazza:

Jellemző Heatscope Vision Heatscope Spot Heatscope Zero
Teljesítmény 1,6 -3,2 kW 1,6 – 2,8 kW 0,6 – 3,2 kW
Ajánlott elhelyezési
magasság
1,80 – 2,50 m 1,80 – 3,00 m 2,10 – 2,30 m
Tápfeszültség 230 Volt 230 Volt 230 Volt
Színek fekete és fehér fekete és fehér fekete és fehér
Nyitott térben
használható
igen igen nem
Csökkentett vörös fény
kibocsátás
igen igen igen
 Fénykibocsátás <300 Lux <300 Lux 0 Lux

 

Ezeket fogja szeretni egy Heatscope hősugárzóban

 • minimális fénykibocsátás
 • egyenletes és nagy hatósugarú hőelosztása
 • felületeket kímélő módon melegíti fel
 • fokozat nélkül és egyénileg szabályozható
 • kül és beltéren is alkalmazható
 • letisztult, formatervezett design

Kezelés és működtetés

Mindegy, hogy egy nyitott teraszon, vagy egy télikertben alkalmazzuk a hősugárzókat, a speciális konzoloknak köszönhetően mindenhol könnyen és egyszerűen felszerelhetőek, akár falakra, akár mennyezetre.
A be és kikapcsolás történhet a hősugárzón elhelyezett kapcsolóval, mely két fokozatú fűtést tesz lehetővé. Alternatív lehetőség a távirányítóval való működtetés, melyhez az opcionálisan rendelhető rádiós modult kell választani, és amellyel a fűtés erősségét fokozat nélkül tudjuk módosítani.
A télikertekben történő alkalmazás esetén a fűtést integrálhatjuk a télikertvezérlésbe. Erről a megoldásról bővebben személyes konzultáció keretében adunk felvilágosítást.

Néhány szó az árakról

A legolcsóbb infra hősugárzók már kb. 50.000,- Ft-tól érhetőek el a különböző webáruházakban. Ezekről ránézésre is látszik, hogy nem a Heatscope ligájában játszanak. Ugyanakkor már kb. 150.000,- Ft-ért kaphatóak a Heatscope-pal látszatra teljesen azonos infra hősugárzók. Ezek leírásukban és a katalógusban felsorolt tulajdonságaikban szinte szóról-szóra megegyeznek vele, így érthető módon felmerülhet a kérdés, hogy miért kerül egy Heatscope hősugárzó háromszor, négyszer annyiba, mint ezek.

Az árkülönbség indokoltságát nyilván csak akkor lehetne megítélni, ha a gyakorlatban is kipróbálnák a különböző típusokat. Erre azonban sajnos többnyire nincsen lehetőség. (Bemutatótermünkben hamarosan tervezzük ennek a megvalósítását, amint elkészülünk vele, szívesen látjuk Önt is egy tesztelési lehetőségen.)

A legnépszerűbb modellek

Mindegy hogy a modellek közül a Spot vagy a Vision szériát választja, végeredményben csökkentett fénykibocsátás mellett nagyobb energiát hasznosíthat a melegítésre.

Télikertjeinkhez az üvegkerámia lapos Heatscope Vision Black 1600, a Heatscope Vision Black 2200, vagy a Heatscope Vision Black 3200 típusokat ajánljuk, rendre 1600 Watt, 2200 Watt és 3200 Watt teljesítménnyel. A Spot-széria fehér designban azonos teljesítményértékekkel érhető el.

Kinek ajánljuk?

A Heatscope infra hősugárzók kiváló választást jelentenek azoknak az igényes felhasználóknak, akik értékelik az egyenletes hőeloszlás előnyeit egy télikertben, de akár a nyitott teraszon is. Azonban nemcsak a funkcionalitást tekintve, hanem a design vonatkozásában is rengeteget nyújt egy Heatscope. Minőségi érzés egy szinte „láthatatlan” hősugárzó, ami mégis kellemes meleget áraszt.

A Heatscope hősugárzót abban az esetben ajánljuk, ha a nyári és az őszi/tavaszi estéket sokáig szeretné élvezni, vagy ha épp egy hangulatos téli grillezést tervez a barátaival a teraszon, vagy a télikertben.

Inspirációs galéria

Gyakori kérdések a termékkel kapcsolatban

 • arrow-right Milyen elven működik a Heatscope infravörös hősugárzó?

  A Heatscope hősugárzók egy forradalmian új fűtési technológiát jelentenek, amikben két db speciális,  „fast medium wawe” carbon fűtőszál van beépítve. A hagyományos halogén hősugárzókkal összevetve egy Heatscope infra hősugárzó a fény energiáját nagyságrendekkel jobban hasznosítja, így kevesebb fényt bocsájt ki.

  A Spot modell esetében ez 40%, a Vision esetében pedig 20%. Mindezen túl a kibocsátott fényt az üvegkerámia előlap megszűri és minimálisra csökkenti.

 • arrow-right Hogyan működik a Heatscope infravörös hősugárzó?

  Már néhány pillanattal a hősugárzó bekapcsolása után (kb 5 másodperc) eléri az üzemi hőmérsékletet, így élvezhetjük a kellemes, otthonos meleget, amely néhány pillanattal később már belengi a teret. Látványban csak egy gyenge narancsszínű fény fogad minket, melyet a kiváló minőségű üvegkerámia előlap megszűr és tovább tompít.

  A közvetlen infra középhullám a tér és a környezet gyors felmelegedését eredményezi. Ennek következtében a felületek is gyengéden és tartósan melegszenek. A keletkezett energia nagy része közvetlen sugárzásként hasznosul, miközben 6-10%-a egy speciális cirkulációs rendszer útján a meleg levegő homogén elosztását szolgálja.
  A  hagyományos gázos hősugárzók esetében a melegnek csak egy része hasznosul, míg az infra hősugárzóknál az energia hasznosulása ennek a többszöröse. Mivel előbbieknél a meleg gyorsan felgyűlik a tető alatt, a padló felett pedig lehűl a levegő, ami kellemetlen hideg érzetet kelt.

 • arrow-right Hol alkalmazható?

  A Heatscope hősugárzók szabadtéren (pl. teraszokon) és belső helyiségekben (pl. télikertekben) is alkalmazhatóak és tökéletes hőforrásnak számítanak. Mindkét esetben egy rendkívül intenzív, de a felületeket kímélő sugárzásról beszélhetünk, így kellemes és egészségkímélő módon melegít. Nem csak családi házak teraszai esetén használhatjuk, hanem vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók teraszain is.

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest

  • Profi cég, profi szakemberekkel, profi, minőségi termékekkel.Nagyon készségesek, értik a szakmájukat, nagyon jó és hasznos tanácsokkal szolgáltak. Sok olyan termék elérhető náluk ami máshol nincs. Ajánlom a céget mindenkinek.

   Zoltán, Mogyoród

  • Üvegtetős teraszt terveztek és építettek nekünk. Felmérésben és tanácsadásban is segítettek, végig precízen, nyitottan, a lehetőségeinkre és adottságokra tekintettel. A gyártásra várni kellett, de ezt tudtuk előre, viszont a kivitelezés gyorsan (két nap alatt) befejeződött. Elképesztő jó minőség, nem bántuk meg - semmi probléma nincs vele (8 hónap tapasztalat alapján). Csak ajánlani tudom!

   Losonczy Gergely, Budapest

  • Köszönjük a munkájukat - a tapasztalataim szerint kevés az olyan szállító ebben az iparágban, akikkel ilyen gördülékeny az együttműködés, illetve ahol nemcsak az értékesítésen vannak jó emberek, hanem a megvalósítási csapatban is. Az Önök csapata pedig ilyen, akik nagyon precízen dolgoztak és eközben emberiek. udvariasak voltak. Köszönet érte!

   Bóna Gábor, Budapest

  • Minden rendben zajlott. Elégedett voltam a teljes folyamattal. Egy loggiat alakítottunk át télikertté egy elhúzható üvegajtó beépítésével. Mindenkinek ajánlom a céggel való kapcsolatfelvételt, aki minőségi alapanyagokból profi kivitelezést szeretne.

   Ella, Budapest

 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.