hoszigeteles-nelkuli-telikertek-vezerlese

Hőszigetelés nélküli télikertek vezérlése

A hőszigetelés nélküli télikertek esetén is szükség lehet arra, hogy biztonságtechnikai, vagy kényelmi szempontok miatt a beépített elektromos eszközök (árnyékolók, tetőablakok) működtetését automatizáljuk.

Árnyékolások vezérlése

A külső árnyékolások esetén feltétlenül indokolt a szél és esővédelem beépítése. Így, ha megered az eső, vagy ha a szélerősség átlépi a megengedett határt, akkor a vezérlés gondoskodik az eszközeink védelméről és biztonságos pozícióba állítja azokat. Így elkerülhetjük az eszközök károsodását és mindig biztonságban tudhatjuk azokat.

Különösen kényelmessé teszi az életünket, ha az árnyékolók működését a napsugárzás intenzitásához kötjük. Napos idő esetén az árnyékoló automatikusan kinyit, míg felhős idő esetén becsukódik, így biztosítva, hogy a télikertben ill. a mögöttes helyiségekben mindig megfelelő mennyiségű fény legyen.

Fagyvédelem

Ugyancsak hasznos funkció a fagyvédelem beállítása. A téli időszakban előfordulhat, hogy a reggeli pára, vagy a csapadék ráfagy a mechanikus mozgató rendszerekre. Ilyenkor a befagyott elemek mozgatása könnyen a motor károsodásához vezethet. A fagyvédelem ilyenkor megakadályozza, hogy akaratlanul is kárt okozzunk a rendszerünkben.

A vezérlés arra is alkalmas, hogy a télikertünk világítását vagy infrafűtését is irányíthassuk vele. Bizonyára ismerős az a helyzet, amikor 3-4 távirányító van az ember előtt, de egyik sem az amire éppen szükségünk lenne. Nos, ez egy Solarlux télikert esetén nem fordulhat elő, mert mindig úgy tervezzük meg a vezérlést, hogy annak minden funkciója egyetlen kezelőszervről működtethető legyen.

A télikertek vezérlésének fajtái

A vezérlés és az elektromos eszközök tápellátásának megtervezése nagy körültekintést igényel, melyet minden esetben egy részletes igényfelmérés előz meg. Szakembereink pontról pontra megvizsgálják a helyszíni adottságokat, és az Önök igényei alapján tervezik meg a szükséges elektromos kapcsolatokat valamint vezérlési funkciókat.

Azokban a hőszigetelés nélküli télikertekben, ahol nincsen szükség automatizálásra a Solarlux saját teraszvezérlését ajánljuk. Ennek egyetlen távirányítója alkalmas egy darab elektromos hajtás (pl. tető alatti árnyékolás) , egy darab dimmelhető világítás és akár további 40 db rádiós fogyasztó (pl. hősugárzó, további árnyékolók, stb) kiszolgálására.

Bonyolultabb vezérlési igények (pl. eső és szélvédelem, fagyvédelem) esetén a Solexa vezérlést ajánljuk. Ennek időjárásállomása alkalmas az időjárási körülmények figyelésére, így az eszközeink védelmére. A beltéri kezelőszerv kijelzője távirányítóként szolgál, ahonnan bármely eszközünket (árnyékolások, világítás, fűtés) manuálisan irányíthatjuk. Sőt, a beépített hőmérsékletérzékelővel számos olyan kényelmi funkciót érhetünk el, amikkel még használhatóbbá tehetjük a télikertünket.

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest

  • Profi cég, profi szakemberekkel, profi, minőségi termékekkel.Nagyon készségesek, értik a szakmájukat, nagyon jó és hasznos tanácsokkal szolgáltak. Sok olyan termék elérhető náluk ami máshol nincs. Ajánlom a céget mindenkinek.

   Zoltán, Mogyoród

  • Üvegtetős teraszt terveztek és építettek nekünk. Felmérésben és tanácsadásban is segítettek, végig precízen, nyitottan, a lehetőségeinkre és adottságokra tekintettel. A gyártásra várni kellett, de ezt tudtuk előre, viszont a kivitelezés gyorsan (két nap alatt) befejeződött. Elképesztő jó minőség, nem bántuk meg - semmi probléma nincs vele (8 hónap tapasztalat alapján). Csak ajánlani tudom!

   Losonczy Gergely, Budapest

  • Köszönjük a munkájukat - a tapasztalataim szerint kevés az olyan szállító ebben az iparágban, akikkel ilyen gördülékeny az együttműködés, illetve ahol nemcsak az értékesítésen vannak jó emberek, hanem a megvalósítási csapatban is. Az Önök csapata pedig ilyen, akik nagyon precízen dolgoztak és eközben emberiek. udvariasak voltak. Köszönet érte!

   Bóna Gábor, Budapest

  • Minden rendben zajlott. Elégedett voltam a teljes folyamattal. Egy loggiat alakítottunk át télikertté egy elhúzható üvegajtó beépítésével. Mindenkinek ajánlom a céggel való kapcsolatfelvételt, aki minőségi alapanyagokból profi kivitelezést szeretne.

   Ella, Budapest

 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.