oldalso-belso-arnyekolasok

Oldalsó belső árnyékolások

A hőszigetelés nélküli télikertek esetén az oldalsó árnyékolásra alkalmazhatunk a szárnyak belső felületén elhelyezett árnyékolókat is. Kínálatunkban megtalálhatóak a Solarlux gyári pliszé árnyékolói ugyanúgy, mint a Markilux belső rolós árnyékolói is. Az árnyékoló típusok közötti választás minden esetben a beépített nyílászáró típusától, a tervezett használati módtól és az árnyékolókkal szemben elvárt tulajdonságoktól függ.

A belső árnyékolók közös tulajdonsága, hogy ezek szél elleni védelemre egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan alkalmasak. Szakértő kollégáink a bemutatótermi tanácsadás során segítenek eldönteni, hogy az Ön igényeire melyik a legjobb megoldás.

Solarlux pliszé árnyékolások

A gyári pliszé árnyékolások alkalmazásának legnagyobb előnye, hogy a pliszé rögzítése az alumínium keretek megfúrása nélkül, rendkívül egyszerűen megoldható. A klipszes rögzítést utólag is gyorsan és könnyen felszerelheti bárki.

A pliszét az üvegtáblák belső felületére rögzíthetjük, ami megvédi azokat az időjárási viszontagságoktól. Nemcsak a napsütéssel szemben hatásosak, de az avatatlan tekinteteket is kizárják a privát szféránkból. A pliszé árnyékolások az SL 35 és SL 45 típusú alumínium harmonika nyílászárókkal és az SL 25 ill. SL25R típusú tolható mobilfalakkal kombinálhatóak. A pliszék alumínium váza 6 különböző standard RAL színben, a textilek pedig 10 féle színben választhatóak.

Belső textil rolók és roletták

Télikertek oldalsó árnyékolásához jól alkalmazhatóak a belső textil rolók és roletták is. A roló és a roletta között a méret a különbség, a roletta helyigénye jóval kisebb. Kínálatunkban megtalálhatóak a kézi mozgatású rolók éppúgy, mint a motorosan működtethető típusok. Ezek között léteznek akkus kivitelek is, így nincs szükség elektromos kiépítésre sem.

Ezeket elsősorban fix üvegezések elé vagy olyan helyekre ajánljuk, ahol az árnyékolás csukott nyílászárók mellett vagy csak időszakosan szükséges.

A belső textil roletták elsősorban a fény elleni védekezés eszközei, másodsorban pedig a lakberendezés design elemeihez tartoznak. Természetesen itt is érdemes átgondolni, hogy mi a célunk az árnyékoló használatával (sötétítés, részleges árnyékolás, belátás elleni védelem), hiszen ettől is függ, hogy melyik típusú textilt választjuk végül. A textil árnyékolók legnagyobb előnye, hogy szinte bármilyen színt, vagy dekor mintát használhatunk, amellyel erősíteni tudjuk a télikert lakberendezési stílusának jegyeit.

Inspirációs galéria

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest

  • Profi cég, profi szakemberekkel, profi, minőségi termékekkel.Nagyon készségesek, értik a szakmájukat, nagyon jó és hasznos tanácsokkal szolgáltak. Sok olyan termék elérhető náluk ami máshol nincs. Ajánlom a céget mindenkinek.

   Zoltán, Mogyoród

  • Üvegtetős teraszt terveztek és építettek nekünk. Felmérésben és tanácsadásban is segítettek, végig precízen, nyitottan, a lehetőségeinkre és adottságokra tekintettel. A gyártásra várni kellett, de ezt tudtuk előre, viszont a kivitelezés gyorsan (két nap alatt) befejeződött. Elképesztő jó minőség, nem bántuk meg - semmi probléma nincs vele (8 hónap tapasztalat alapján). Csak ajánlani tudom!

   Losonczy Gergely, Budapest

  • Köszönjük a munkájukat - a tapasztalataim szerint kevés az olyan szállító ebben az iparágban, akikkel ilyen gördülékeny az együttműködés, illetve ahol nemcsak az értékesítésen vannak jó emberek, hanem a megvalósítási csapatban is. Az Önök csapata pedig ilyen, akik nagyon precízen dolgoztak és eközben emberiek. udvariasak voltak. Köszönet érte!

   Bóna Gábor, Budapest

  • Minden rendben zajlott. Elégedett voltam a teljes folyamattal. Egy loggiat alakítottunk át télikertté egy elhúzható üvegajtó beépítésével. Mindenkinek ajánlom a céggel való kapcsolatfelvételt, aki minőségi alapanyagokból profi kivitelezést szeretne.

   Ella, Budapest

 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.