uvegteraszok-arnyekolasa

Üvegteraszok árnyékolása

A teraszfedések és üvegteraszok elengedhetetlen tartozéka az árnyékolás. Annyira, hogy véleményünk szerint a sarlatánság határát súrolja egy üvegtető árnyékoló nélküli ajánlata. Sokan állítják az ellenkezőjét, de alapvetően kijelenthetjük, hogy az árnyékolást nem helyettesítheti sem a hővédő üvegezés, sem pedig a polikarbonát lemezeknél alkalmazott cellás kialakítás.

Abban is megoszlanak a vélemények, hogy kívül vagy belül célszerű árnyékolni az üvegtetőt. Megnyugtatásul közöljük, hogy nincs jó, vagy rossz válasz, mert ez mindig a körülményektől függ. Hogy pontosan mitől, azt sajnos nem lehet néhány mondatban kifejteni, ezért a kérdés eldöntéséhez mindenképpen személyes konzultációra van szükség egy szakértő tanácsadóval.

Sok esetben elhanyagolják az oldalsó árnyékolások jelentőségét is, ami később komoly bosszúságokhoz vezethet. Itt is számtalan típusból és megoldásból választhat, amelyek mindegyike más előnyökkel, ill. hátrányokkal járhat.

Az alábbi árnyékolások közül választhat

  • uveg-feletti-arnyekolasok
  • Üveg feletti árnyékolások

   Ökölszabályként elmondhatjuk, hogy ezeket az árnyékolásokat elsősorban a hőszigetelt télikerteknél alkalmazzuk, de bizonyos esetekben szigetelés nélküli télikerteknél is indokolt lehet az alkalmazásuk. Választékunkban két német prémium gyártó teremékei közül választhat.

  • Üveg alatti árnyékolások

   Az üveg alatti árnyékolásokat első sorban hőszigetelés nélküli télikerteknél és üveg teraszfedéseknél alkalmazzuk. Mivel az árnyékoló védett az időjárástól (eső és szél), ezért nem szükségszerű a költséges automatizálás.

  • uveg-alatti-arnyekolasok
  • oldalso-kulso-arnyekolasok
  • Oldalsó, külső árnyékolások

   Déli és nyugati fekvésű télikertek és teraszfedések esetén nem lehet lemondani ezekről az oldalsó árnyékolásokról, még akkor sem, ha jelentős beruházást igényelnek. Ezeknél a külső árnyékolóknál is ajánlott az időjárás elleni (szél, eső) védelemről gondoskodni.

  • Oldalsó belső árnyékolások

   Az oldalsó belső árnyékolások között ajánlunk gyári pliszé rendszereket és motoros belső rolettákat is. A kiválasztás itt is nagy körültekintést igényel, tekintve, hogy az egyes megoldások a felhasználás módjától függően előnyökkel és hátrányokkal is járhatnak.

  • oldalso-belso-arnyekolasok
 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.