uveg-alatti-arnyekolasok

Üveg alatti árnyékolások

A hőszigetelés nélküli télikertek esetén a leggyakrabban alkalmazott megoldás az üveg alatti árnyékolás. Így van ez annak ellenére, hogy még a szakemberek, ill. az egyes kereskedők és gyártók között sokszor vita dúl arról, hogy a tető alatti, vagy a tető feletti árnyékolás a jobb. Ki az egyiket, ki a másikat részesíti előnyben, amikor ajánlatot készít egy érdeklődőnek.

Az álláspontunk ebben a kérdésben az, hogy csak és kizárólag a telepítési körülményeknek, a télikert tervezett használati módjának és a vevői szokásoknak az együttes vizsgálata alapján lehet eldönteni, hogy az adott projektben melyik lesz a legideálisabb megoldás. Vagyis nincs általánosan jobb, vagy rosszabb tetőárnyékolás, csakis olyan, ami vagy megfelel a vevői igényeknek, vagy nem.

Az árnyékolás kérdését a legtöbben leegyszerűsítik arra az esetre, amikor nyár van, 30 fok, déli 12 óra és tűz a nap. Nyilvánvalóan ebben az esetben a tető feletti, lehetőleg hő tükörrel ellátott textilárnyékoló nyújtja a legjobb védelmet. Azonban a külső árnyékolókat az állagmegóvás érdekében szinte kötelező automatikus védelemmel (szél, eső, fagy) ellátni. Ha valaki kíváncsi rá, egy személyes konzultáció során fel tudunk sorolni legalább két olyan esetet, amikor annak ellenére, hogy a fenti körülmények fennállnak,  az árnyékoló nem lesz használható.

Arról nem is beszélve, hogy teljesen más az árnyékolási igény tavasszal és ősszel, és megint teljesen más télen. Kérdés, hogy ezen időszakokban milyen módon kívánjuk használni a télikertünket? Ezeket kell pontról pontra kielemezni egy tanácsadás keretén belül, hogy pontosan meg tudjuk határozni az igényt, ami alapján javaslatot tudunk tenni az általunk legoptimálisabbnak tartott megoldásra.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy még a legoptimálisabb megoldás esetén is előfordulhat olyan használati szituáció, amikor az árnyékoló nem a kívánalmaknak megfelelően fog működni.

Inspirációs galéria

Gyakori kérdések a termékkel kapcsolatban

 • arrow-right Bármilyen árnyékolót felszerelhetek az üvegtetőhöz?

  Elméletileg bármely gyártó belső árnyékolója felszerelhető bármely gyártó tetőrendszeréhez. Tudjuk, hogy az említett két típusnál léteznek olcsóbb árnyékolók is, melyek forgalmazása versenyelőnyt jelentene számunkra.
  Azonban azt is tudjuk, hogy egyik sem illeszkedne olyan tökéletesen a Solarlux üvegtetőkhöz, mint a Markilux és a Warema árnyékolói. E két gyártó ugyanis kimondottan a Solarlux tetőhöz fejlesztette őket, így tökéletes gyári konzolok és profilok állnak a rendelkezésre, annak érdekében, hogy az árnyékoló belesimuljon a tetőbe és azzal szerves egységet képezzen. Csak így biztosítható például a fényrésmentes illesztés is.

 • arrow-right Hogyan oldhatom meg a nem gyári rendszerű árnyékolás felszerelését?

  Nem egymáshoz fejlesztett különböző rendszerek esetén az árnyékoló integrálása csak utólagos barkács megoldásokkal, felesleges konzolokkal és látszó kötőelemekkel, fúrással és faragással lehetséges, ami nem azonos értékű, vagy megjelenésű a gyári megoldásokkal.

 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest

  • Profi cég, profi szakemberekkel, profi, minőségi termékekkel.Nagyon készségesek, értik a szakmájukat, nagyon jó és hasznos tanácsokkal szolgáltak. Sok olyan termék elérhető náluk ami máshol nincs. Ajánlom a céget mindenkinek.

   Zoltán, Mogyoród

  • Üvegtetős teraszt terveztek és építettek nekünk. Felmérésben és tanácsadásban is segítettek, végig precízen, nyitottan, a lehetőségeinkre és adottságokra tekintettel. A gyártásra várni kellett, de ezt tudtuk előre, viszont a kivitelezés gyorsan (két nap alatt) befejeződött. Elképesztő jó minőség, nem bántuk meg - semmi probléma nincs vele (8 hónap tapasztalat alapján). Csak ajánlani tudom!

   Losonczy Gergely, Budapest

  • Köszönjük a munkájukat - a tapasztalataim szerint kevés az olyan szállító ebben az iparágban, akikkel ilyen gördülékeny az együttműködés, illetve ahol nemcsak az értékesítésen vannak jó emberek, hanem a megvalósítási csapatban is. Az Önök csapata pedig ilyen, akik nagyon precízen dolgoztak és eközben emberiek. udvariasak voltak. Köszönet érte!

   Bóna Gábor, Budapest

  • Minden rendben zajlott. Elégedett voltam a teljes folyamattal. Egy loggiat alakítottunk át télikertté egy elhúzható üvegajtó beépítésével. Mindenkinek ajánlom a céggel való kapcsolatfelvételt, aki minőségi alapanyagokból profi kivitelezést szeretne.

   Ella, Budapest

 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.