ajanlatot-kerek-egy-telikert-epitesere

Ajánlatot kérek egy télikert építésére

Sajnos a címben említett kezdetű télikert ajánlatkérések mindennaposak a gyakorlatunkban. A baj  ezekkel a megkeresésekkel az, hogy nem csak mi, de sok esetben maga az érdeklődő sem tudja még mit is kellene megépíteni. Mindenki számára természetes, hogy amikor belekezd egy családi ház tervezésébe, akkor először nem kivitelezői ajánlatot kér, hanem leül beszélgetni egy építésztervezővel, aki egy személyes igényfelmérés során kideríti szándékainkat, elvárásainkat és anyagi lehetőségeinket.

Hiszen csak ez alapján tud belekezdeni a tervezésbe, ami után kialakul mekkora lesz a ház, milyen anyagokból fog megépülni, milyen kényelmi funkciók lesznek benne, mennyibe fog körülbelül kerülni, stb.  Ha belátjuk,  hogy nem lehet árajánlatot adni egy családi ház megépítésére úgy, hogy még a tervek sem készültek el, akkor miért nehéz elfogadni ezt egy télikertnél?

Valószínűleg  azért, mert az ilyen jellegű érdeklődés célja nem is egy konkrét árajánlat igénye, hanem sokkal inkább egy nagyságrendi irányár megszerzése.

Mennyibe kerül általában egy télikert?

Lehet-e nagyságrendi árat mondani erre a kérdésre ?

Ha komolyan vesszük, akkor nem. Hosszan lehetne ugyanis sorolni azokat az információkat, amiket még nem tudunk, de amikre szükségünk lenne ahhoz, hogy egy közelítő árat mondjunk az érdeklődődőnek.

 • Konkrétan melyik termékünkre gondol?
 • Mi a célja a tervezett beruházásnak?
 • Biztos, hogy az ajánlatkérésben lévő termék felel meg az elvárásoknak?
 • Mi az az ok , ami miatt ezt a terméket választotta?
 • Megvalósítható-e nála egyáltalán műszakilag ez az elképzelés?
 • Melyek a döntési szempontjai, amiket figyelembe kell venni az ajánlatban?
 • Rendelkezésre áll-e az anyagi forrás, ami a megvalósításhoz szükséges?

És még sorolhatnám tovább is a felmerülő kérdéseket, amelyeket fel is szoktunk tenni az első igényegyeztető megbeszélésen a kedves érdeklődőnek.

Ha nem vesszük komolyan (amitől persze fennáll a sértődés veszélye), akkor lehet nagyságrendi irányárakat megfogalmazni. Így például hőszigetelt télikert esetén a 1.000.000,- Ft/m2 , szigetelés nélküli télikertek esetén a 600.000,- Ft /m2 irányár szokott elhangozni.

Mihez lehet kezdeni ezzel az árral?

A tapasztalataink alapján csupán azt, hogy megítéljük, anyagi forrásaink egyáltalán lehetővé teszik-e, hogy SOLARLUX télikertben gondolkodjunk, avagy be kell érnünk egy olcsóbb megoldással.

Mit nem lehet kezdeni ezzel az árral?

1. Ez alapján nem lehet rendelni.

Ez  nyilván kizárható, hiszen még a tervek sem készültek el.

2. Nem lehet összehasonlítani a SOLARLUX télikertet más gyártmányokkal vagy más ajánlattévőkkel.

Ez ugyanis körülbelül csak annyira lehetséges, mint két autó árát összehasonlítani, amelyekről csak annyit tudunk, hogy mindkettőben van motor, 4 kerekük van és 1 kormánykerékkel lehet vezetni őket.

Mit ér az az ár, amiből nem derül ki, hogy az autó dízel vagy benzines, mekkora motor van benne, elektromosan álítható-e az ülés, van-e benne navigáció stb.  Olyan lenne ez az árinformáció, mint az ismert kabarébeli párbeszéd:

– Mennyi?
– Hat.
– Mi hat?
– Mi mennyi?

3. Tájékozódni az árakról, hogy lássam van-e erre pénzem.

Meglepő lehet, de még ezt sem lehet ebből  mindig eldönteni. Ugyanis egy személyes igényfeltáró beszélgetés végén nagyon sokszor kiderül , hogy nem is arra termékre van szüksége a vevőnek amire érdeklődött, ezért lehet , hogy mégis belefér a büdzsébe az elgondolás. Vagy esetleg tudunk olyan alternatív megoldást ajánlani, ami minimális lemondással jár, de lényegesen kedvezőbb áron valósítható meg.

Mi a legjobb, amit tehet ebben az esetben?

Természetesen szeretnénk, ha minél több érdeklődőből lenne elégedett Solarlux télikert tulajdonos. Ezért arra bátorítjuk, hogy jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol az igények és elképzelések megismerése után már tudunk javaslatot tenni egyik, vagy másik megoldásunkra. És természetesen nagyságrendi árinfomációval is szolgálunk.

További gondolatébresztőnek érdemes elolvasnia ezt a cikkünket is arról, hogy mit kezdhet és mire elég egy úgy nevezett ingyenes felmérés.

Mivel a célunk az ügyfeleink magas színvonalú kiszolgálása, ezért rengeteg energiát fordítunk arra, hogy mindenre kiterjedően megismerjük az elvárásokat. Hiszen csak így tudjuk a legmegfelelőbb megoldásokat kínálni és azt magas színvonalon megvalósítani.

Ha a fent leírt érvek ellenére mégis úgy dönt, hogy inkább egy ajánlatkérést szeretne küldeni, akkor erre a linkre kattintva az ajánlatkérő oldalra jut, ahol az információk megadása után leadhatja igényét.

 

 

arrow-leftElőző cikk Következő cikkarrow-right
 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest

  • Profi cég, profi szakemberekkel, profi, minőségi termékekkel.Nagyon készségesek, értik a szakmájukat, nagyon jó és hasznos tanácsokkal szolgáltak. Sok olyan termék elérhető náluk ami máshol nincs. Ajánlom a céget mindenkinek.

   Zoltán, Mogyoród

  • Üvegtetős teraszt terveztek és építettek nekünk. Felmérésben és tanácsadásban is segítettek, végig precízen, nyitottan, a lehetőségeinkre és adottságokra tekintettel. A gyártásra várni kellett, de ezt tudtuk előre, viszont a kivitelezés gyorsan (két nap alatt) befejeződött. Elképesztő jó minőség, nem bántuk meg - semmi probléma nincs vele (8 hónap tapasztalat alapján). Csak ajánlani tudom!

   Losonczy Gergely, Budapest

  • Köszönjük a munkájukat - a tapasztalataim szerint kevés az olyan szállító ebben az iparágban, akikkel ilyen gördülékeny az együttműködés, illetve ahol nemcsak az értékesítésen vannak jó emberek, hanem a megvalósítási csapatban is. Az Önök csapata pedig ilyen, akik nagyon precízen dolgoztak és eközben emberiek. udvariasak voltak. Köszönet érte!

   Bóna Gábor, Budapest

  • Minden rendben zajlott. Elégedett voltam a teljes folyamattal. Egy loggiat alakítottunk át télikertté egy elhúzható üvegajtó beépítésével. Mindenkinek ajánlom a céggel való kapcsolatfelvételt, aki minőségi alapanyagokból profi kivitelezést szeretne.

   Ella, Budapest

 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.