telikert-tanacsadas-ezert-fontos

Télikert tanácsadás: Ezért fontos!

Sokszor leírtuk már, hogy a teraszfedés és a télikert vásárlás nem az árakkal kezdődik. (Spoiler: van egy fontosabb momentum előtte, ez pedig a télikert tanácsadás.) Persze, a költségvetés kialakításához elengedhetetlen az irányárak ismerete. Ugyanakkor nem mindegy, hogy a pénztárcánkat idomítjuk a vágyainkhoz, vagy a vágyainkat (és vele a lehetőségeket) a pénztárcánkhoz.

Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy úgy gondolják, nekik nem kell télikert tanácsadás, ezért azzal kezdik és egyben fejezik is be a terasz projektet, hogy árajánlatot kérnek 4-5-6 télikert kereskedőtől. Majd összehasonlítják a télikert árakat valahogy olyan formán, hogy a legolcsóbbat és a legdrágábbat rögtön kigolyózzák, a maradékból meg úgy választanak, hogy ki ad nagyobb kedvezményt a feléből.

Őszintén szólva még csak nem is az ő hibájuk, egyszerűen ebben nőttünk fel. Nem azt kérdezzük meg először, hogy mi az, amire valójában szükségünk lenne, hanem azt, hogy mi az, amit megengedhetünk magunknak. Aztán ezek alapján hozunk meg egy olyan döntést, ami hosszú évekre szól(na). Pedig higgye el, egy szakszerű télikert tanácsadás életet menthet.

Rossz döntés kontra tapasztalatlan döntés

Valószínűleg nincs rosszabb, amikor megfelelő információk hiányában nem is hozhatunk jó döntést. (Pedig erre lenne jó a télikert tanácsadás.) De az még rosszabb, amikor szembesülünk azzal, hogy szép-szép az új télikert, de egyáltalán nem erre gondoltunk, nem erre számítottunk.

Túl meleg, túl hideg, túl kicsi, beázik, nem is használjuk – csak, hogy néhány példát említsünk a hozzánk forduló ‘késő bánatukat’ orvosolni kívánó ügyfeleinktől.

Kivétel nélkül elhangzik, hogy milyen jó lett volna, ha valaki előre figyelmezteti őket bizonyos dolgokra, mondjuk egy télikert tanácsadás keretein belül. És ezen a ponton hangsúlyozzuk, nem feltétlenül a választott termék minőségével, vagy szakszerűtlen beszerelésével van a legtöbb gond. Hanem azzal, hogy nem azt választották, amire szükségük lett volna.

Például, amikor nyaralni megyünk, valószínűleg hitelesebb és kézzelfoghatóbb annak a segítsége, aki már legalább egyszer járt ott előttünk. Hát azé, aki rendszeresen oda jár, esetleg ott is él?

Ahhoz, hogy Önnek olyan télikertje legyen, amivel elégedett lesz, nekünk forgalmazóként nem elég csak a terméket ismerni. Fontos, hogy a megvalósíthatóság is rendben legyen. Hányszor járt már úgy életében, hogy valaminek alaposan utánajárt, mégis, a megvalósítás után pontosan tudta, hogy legközelebb, mit fog másként csinálni.

Persze, amíg ez egy kamado grillben sült szelet hús, addig nem forog olyan sok a kockán. Egy nagy értékű beruházás esetén már nem mondhatjuk el ugyanezt. Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy Ön tisztában legyen azzal, hogy mit is szeretne pontosan grillezni, mire vágyik valójában. Ehhez pedig kérdések kellenek.

Két évtizedes tapasztalaton alapuló télikert tanácsadás

Azt a tudást, amit egy tevékenység hosszú ideje tartó végzése közben halmozunk fel, tapasztalatnak hívjuk. Amikor sok olyan információval rendelkezünk, hogy ‘legközelebb mit csinálunk másként’, és figyelünk is arra, hogy a megszerzett tapasztalat rutinos tudássá váljon. Ami alapján fel tudjuk tenni Önnek azokat a kérdéseket, amik segítenek meghozni az ideális és optimális döntést, hogy később ne érezze úgy, hogy ablakon kidobott pénz volt a télikert vásárlás.

Amikor arra kérjük, hogy jöjjön el hozzánk egy díjmentes konzultációra, ezt az immáron több, mint 20 éves tapasztalatot szeretnénk megosztani Önnel. Nem arra invitáljuk, hogy lesz, ami lesz, legrosszabb esetben odakozmálunk egy kis marhahúst. Hanem megmutatjuk, hogy mi, hogyan készítjük el az Ön szája íze szerint, Ön pedig eldöntheti, hogy felfogad-e minket a szakács szerepére, vagy sem.

Időpont foglalás

Ha nem tud ellátogatni hozzánk, akkor ajánljuk figyelmébe „A mire figyeljen télikert vásárlásakor” címűá Solarlux kiadványt, melyet a Tudástárban talál.

arrow-leftElőző cikk Következő cikkarrow-right
 • Vásárlóink véleménye

  • Ilyen minden vonatkozásban professzionális vállalkozással, mint a Mantu, ritkán találkoztam. Kiváló minőségű és nagyon szép az árukínálatuk. E-mailben feltett kérdéseimet gyorsan megválaszolták, ha telefonon nem értem el őket, rövid időn belül visszahívtak. Az egész projektben szinte csapatként dolgoztunk együtt, a helyes döntések megtalálásában folyamatosan támogattak. Munkájukat precízen, egyeztetett időpontokat betartva végzik.

   Henriett, Budapest

  • Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont volt a magas minőség, az elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazása, amit a bemutatóteremben mind megtaláltunk. A szakmailag kiválóan felkészült, tapasztalt munkatársak mindenre találtak megoldást, nem volt olyan kérés, elképzelés, amit nem tudtak megvalósítani. Ha valamilyen őrült ötlet miatt ismét építkezésbe kezdenénk - ez teljesen ki van zárva, nem ment el teljesen az eszünk - biztos, hogy ismét a Mantut választanánk.

   Éva, Nagykovácsi

  • Minőségi termékek, profi és segítőkész csapat, ritkán találkozunk ennyire hozzáértő értékesítővel. Mivel magas minőségi kategóriában utaznak, ennek megfelelően az árak is az átlagosnál magasabbak. 

   Kristóf, Pilisborosjenő

  • Nagyon elégedett voltam a munkájukkal. Ha újra építkezek, már a tervezési időszakban is bevonom a Mantut, mert az ötleteik alapján okosabb megoldásokat is lehetett volna választani.

   Gábor, Budapest

  • Profi cég, profi szakemberekkel, profi, minőségi termékekkel.Nagyon készségesek, értik a szakmájukat, nagyon jó és hasznos tanácsokkal szolgáltak. Sok olyan termék elérhető náluk ami máshol nincs. Ajánlom a céget mindenkinek.

   Zoltán, Mogyoród

  • Üvegtetős teraszt terveztek és építettek nekünk. Felmérésben és tanácsadásban is segítettek, végig precízen, nyitottan, a lehetőségeinkre és adottságokra tekintettel. A gyártásra várni kellett, de ezt tudtuk előre, viszont a kivitelezés gyorsan (két nap alatt) befejeződött. Elképesztő jó minőség, nem bántuk meg - semmi probléma nincs vele (8 hónap tapasztalat alapján). Csak ajánlani tudom!

   Losonczy Gergely, Budapest

  • Köszönjük a munkájukat - a tapasztalataim szerint kevés az olyan szállító ebben az iparágban, akikkel ilyen gördülékeny az együttműködés, illetve ahol nemcsak az értékesítésen vannak jó emberek, hanem a megvalósítási csapatban is. Az Önök csapata pedig ilyen, akik nagyon precízen dolgoztak és eközben emberiek. udvariasak voltak. Köszönet érte!

   Bóna Gábor, Budapest

  • Minden rendben zajlott. Elégedett voltam a teljes folyamattal. Egy loggiat alakítottunk át télikertté egy elhúzható üvegajtó beépítésével. Mindenkinek ajánlom a céggel való kapcsolatfelvételt, aki minőségi alapanyagokból profi kivitelezést szeretne.

   Ella, Budapest

 • Hogyan kezdjen neki?

  Ha nem tudja, hogyan lásson hozzá egy hosszú éveken keresztül is élhető és élvezhető terasz megtervezéséhez, olvassa el Télikert kisokosunkat, vagy jöjjön el hozzánk egy ajánlatkérő konzultációra.